Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 4 August 2014

Seminggu berhari raya oi!

Bukan main meriah raya aku tahun ni. Tiap hari pergi beraya. Paling tak sangka, dapat duit raya lagi hahaha. Sakann la. Seronok tau benda yang kita tak sangka dapat tapi dapat mihmihmih.

Raya Pertama:

Ramainya perempuan family aku 



Tahun ni tema family aku warna warni di Aidilfitri. Raya 1st raya dengan family mak, dan sepupu2 ayah.

Raya kedua:

Dari pagi sampai senja tak putus orang datang rumah aku. Sedara mak dan ayah. Rasa nak halau pun ada hahahah. Tapi memikirkan tetamu datang bawa rezeki, and balik bawak dosa kita keluar, aku redha akan kepenatan ittewww hehe.

Malam beraya dengan family side ayah pulak. Ada sorang pakcik aku ni, rebe kau tau! Haha. Nak dapat duit raya dari dia kena cium pipi 3x. Urghhh. Aku anak sedara last pergi ambil, tu pun kena paksa. 2x try baru lulus cium 3x. Cesss! memang gamat rumah aku malam tu dek angkara dia haha.

Lepas tu pasang mercun. Lagilah gamat.


Raya ketiga:

Kawan2 datang rumah aku, mak masak lontong. Then aku pulak ikut dorang beraya, sampai ke malam. 5 buah rumah, sendat perut aku haha. 

Lepas beraya, jumpa client pulak. Raya2 pun kerja T__T

Kawan2 MRSM Lenggong

Bila masing2 da kerja, mula la sembang pasal kereta, rumah. Adoyai, da besar, da ada komitmen. Takutnya nak hidup huhu

Raya kelima: 

Pergi Tapah, rumah bakal pengantin. Hewhewhew. Setengah hari satu rumah je. Sampai kawan aku Muhammad, cakap dekat aku 'Korang ni raya setengah hari satu rumah je, dalam kereta sembang lagi, whatsapp pun whatsapp, korang sembang apa haaa' Hahaha.

Terima kasih Muhammad, layan kami bahahaha

Raya keenam:

Pergi open house rumah Syakira, kawan time aku praktikal dekat Mahkamah Tinggi Ipoh. Then pergi rumah Syafikah pulak. 


Raya ketujuh:

Pergi raya dekat Pizza haha. Petang pergi rumah Maksu makan mee kari.

Sekian sahaja raya aku selama seminggu.

Hari ni da start kerja. Urghhhhh.

Boleh la start ganti puasa selama 10 hari dah T____T

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
andai terkasar bahasa, terlebih gurau, termengata bila2

:)

11 comments:

  1. ohh lenggong! my opah's kampong!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. It must be adventurous studying there.. Hutan kiri kanan xD

      Delete
    2. Haha yesss but i had so much fun and good memories there :D

      Delete
    3. "..i had so much scare and haunted memories there" FTFY haha

      Delete
  3. haha no such things. 'They' are friends :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noo not me haha. I was just joking on your comment above. Tolak markah xP

      Delete
    2. Oh.. they're friends.. heh.. ಠ_ಠ

      Delete
  4. haha i didnt notice at 1st read the word FTFY, later i realise. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Please read the comments thoroughly Miss. :p

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance