Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 11 August 2014

Padang Kota Lama, Penang

Sabtu lepas, aku dengan family pergi Penang, nak makan2. Kemain jauh kan pergi makan. 3 kereta semuanya. Aku kerja Sabtu lepas, mula2 ingat da kena tinggal. Sekali balik semua ada lagi tunggu aku. Hikhikhik terharu pulak kita. Pastu bising salahkan aku bertolak lambat. Haha aku tak suruh pun tunggu :P

Memang semata-mata pergi makan je, singgah sana sini, sampai Padang Kota pun da lewat petang. Mula2 pergi area Queensbay, kat situ da takde orang jual2 makanan tepi laut, ada pun 5 6 gerai je. Nak pergi tempat lain da lewat sangat. Pergi je la Padang Kota. Pergi on weekend, biasala, kena cekik oi harga! Nasib baiklah mampu bayar lagi, kalau tak basuh pinggan :P haha. Kat sana sedap Pasembor, coconut shake, kerang bakar. 

Kitorang lalu Jambatan baru. Panjang perjalanan, bersimpang siur and tol dia mahal sikit  dari jambatan lama. Nak merasa boleh la, tak ramai lalu sana sebab dia jauh sikit nak ke Georgetown. Dari Kuala Kangsar ke sana tol RM20 lebih tak salah.

Lepas makan2, bagi budak2 tu main taman kejap, then balik la. 

gambar atas kanan mulut aku tengah kecoh nak control dua2 eko tu. Bantai nya nak terjun laut dari benteng tu. Sebelah tangan pegang Haziq, sebelah pegang Arissa -_-'' Ummi2 mereka tengah kusyuk menketedarah haha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance