Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 8 July 2014

Sembang Sorang2 #18

Aku da habis chambering. Akhirnyaaaaaa! *insert evil laugh here, coz I can't, it's fasting month, mind you!* Tapi aku retain sini sampai hujung tahun InshaAllah. After that? Wait and see. Kerja jadi loyer dekat Kehell ke, kerja 7E ke, jadi surirumah ke ............ ? Kahhhhhhh!

Aku tak filing lagi untuk long call. Sekarang tunggu result Training Program yang aku pergi secara tiga minggu berturut-turut. Fenat tahuuu? Last weekend aku pergi, aku sampai KL 2 petang. Then aku pergi jumpa Tqah jap. Kitorang berbuka dekat satu kedai Chili apa tak ingat. Sedappp ya Allah masakan dia, plus memang perut lapar time tu.

Around pukul 9 malam, dia hantar aku pergi Komuter Kg. Dato' Harun, sebab aku nak pergi rumah makcik aku dekat Sentul. Okay sekarang korang masukkan mood tempat yang suram diselangi bunyi cengekrik krikk krikk krikk.

Aku tengok kaunter tiket tutup. Aku pergi machine, machine tak boleh terima duit baru *tendang machine* *blame government* Next train 9.30, lagi satu 10 something. Dengan slumber aku naik train 9.30 without valid ticket, no no, no ticket at all to be frank, which actually cost only RM1.80. Tak sanggup aku nak terlepas train yang ni sebab that place quite spooky at night.

Sampai Sentul aku dalam kepala otak nak redah je. Will explain the exact situation to the officer, or else need to pay RM30 for 'lost' ticket. But Alhamdulillah, rezeki Ramadhon *insert correct qolqolah here*, station Sentul tak berpalang and no one check your ticket. Fewwwww.

Sabtu malam pergi berbuka dekat rumah aunt aku kat Soromban. First time jumpa baby Iqee (Firas Rizqy). Sempat main dengan the two naughty rascals. Faris Taufiq and Fahri Iman. Taufiq (4 y.o) behave more than Iman (2 y.o) Iman accidentally *maybe* broke Iqee's night lamp. 

Mama dia cakap, Mama taknak kawan Iman, Iman pecahkan lampu baby Iqee

Dengan muka toya he replied 'Iman pun taknak kawan Mama'

How rude was that? Hahahaha I cant imagine if I have 3 sons in row. Haha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance