Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 29 April 2014

Orang Kuale memang baik2 belake

Tadi aku pergi court Kuala, buat YBGK yang entah bila nak complete tu. Aku assist satu lawyer India, very kind young lawyer, banyak gila aku belajar dari dia. Da la handsome mihmihmih

Then nampak sorang Inspektor India, pun handsome. Weh kau apasal Beron suka orang India ni? Haha. Agak2 kalau aku nak kahwin dengan orang India En.Roslan bagi tak? Kakaka jangan harap!

Lepas habis kes, aku pergi minum dengan lawyer tu, macam2 kitorang sembang, especially about legal world la off course!

Tiba2 dia cakap dekat aku 'I found Kuala Kangsar people are very nice, much more proper than other towns people, talk politely, you can see it inside you'

Omaigodddd! First time dalam 24 tahun aku hidup orang puji aku sopan. Sebab jarang kena puji sopan, aku tak tahu nak react macam mana, 'no la you ni' *sambil senyum tutup2 mulut dengan tangan*, tu da gedik namanya, so aku senyum je, bajet cool, macam memang da biasa orang cakap aku sopan hahhaha kena puji cantik selalu la, tau la nak handle kah kah kah just kidding. Ini satu pencapaian yang membanggakan! Rasa nak ajak dia kahwin haha Harus tulis dalam diary ni hahaha. 

Tak jadi la nak pergi kerja kat Kelompo tahun depan, aku harus kekalkan imej sopan itu bertakhta di Kuala Kangsar. Hahaha

Kbye!


No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance