Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 20 February 2014

Letter of Introcduction - done

Chambies (short form untuk chambering babies) kah kah kah hangguk kau macam combi je bunyi nya. Chambies (maafkan saya kalau awak geli haha) kat Perak kena ambil tandatangan semua committee Perak Bar. Committee Perak Bar sekarang akan bubar esok, sebab esok AGM, Alhamdulillah I managed to get all the signatures, today! Kahh memang dasar last minute punya olang la lu ni.

Lega satu hal, walaupun macam bala nak kutip signs dorang ni. Bukan apa, sebab dorang semua dekat Ipoh, pejabat aku dekat Taiping, kalau harga minyak 10sen seliter takpe lagi haha. Aku call Perak Bar semalam, tengok2 dorang ada last meeting semalam, terus aku mintak kebenaran bos aku nak pergi Ipoh. Tapi 2 orang tak datang meeting semalam, hari ni pulak aku jumpa dorang kat office dorang. Penat gila nak hal kan benda ni. 2 hari berulang ke Ipoh huhu. Lega bila da settle.

All the committee members are nice, serious talk. Dorang memang layan kitorang macam baby, that's why I mention chambies earlier hehe. Tanya kita tengah buat apa, siap bagi kata2 semangat 4 baris dekat kertas tu walaupun kalut nak masuk meeting. En. I lagi comel 'apa2 masalah cari kitorang tau, walaupun kalau da tak jadi committee nanti' :') Why so kind? Tak jadi nak marah sebab suruh kutip signatures haha.

Mr. V lagi kelakar, dia orang Sg. Siput, bila dia tau kampung aku dekat situ jugak, bulat mata dia terus gelak sebab teruja ada kawan sekampung haha comel gila. Siap marah2 kenapa aku tak nak chambering dengan dia haha. Aku masuk bilik meeting dia offer makan bihun. Siap annouce kat semua orang 'I only offer her because she's from Sg. Siput, if other chambies (Mr.V pun guna chambies uolss) I will not offer' 1 meeting room gelak, segan I olss sebagai budak mentahan haha.

Bila orang layan kita dengan baik, macam mana susah pun kerja tu, kita akn jadi tenang nak buat, jadi ikhlas. 

You did a very great job as members of a committee  for showing us that most of the lawyers are humble and have an attractive characters, such a good example. :)

Thank you for being nice. 

Perkara yang menyerabutkan da boleh cross 1. Tinggal Ethic Course, ILKAP, Legal Aid lagi 13 kali, Pengecualian Peperiksaan Bahasa Melayu. Zzzzzz. Tabahkan, dan permudahkan urusan aku Ya Rabb.

2 comments:

  1. hai.. just nak tanya.. utk chambee in Perak apa yang kena fulfill ek? yg saya tau ethic course, legal aid 14 days, letter introduction..

    Ada yg lain-lain lg tak? CPD point in Perak tak wajib kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cpd x wajib. But I'm not so sure sbb ad dgr cerita start juLy ni wajib katanya. Apa kata u try call perak bar for confirmation

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance