Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 7 January 2014

Hidup yang bosan, entry pun bosan

*ulang alik ke machine photostat 10 kali*

Permulaan tahun yang sangat busy. Ada sorang staff berhenti, so aku ambil alih fail dia. Meja aku da rupa kubu pertahanan, tinggi dengan files. Yang incoming cases pun hadoo. Mak rasa mak tak mampu nyah *lap peluh kat dahi dengan hujung lengan baju*

Bosan kan cerita pasal kerja. Tapi sekarang memang hidup aku perihal kerja je. Minggu yang tak kerja hari Sabtu adalah minggu yang dinanti-nantikan. Tapi minggu ni kerja hari Sabtu T___T. Da kerja tetap nanti, aku nak cari pejabat yang tak kerja hari Sabtu. Work on saturday is a waste, waste the quality time with family especially, even only for half day. Sabtu kot, takde orang pun nak datang. Kalau ada pun buat la appointment dekat luar kan. Kerja suruh la buat 24 jam pun, memang takkan habis. So pandai2 la susun masa. Ha kan da membebel haha

Petang ni ke Ipoh, attend client.

Sumpah hidup aku bosan sekarang sebab tak tahu nak cerita apa haha.

Okaylah, nak sambung buat kerja. Buhbye!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance