Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 11 November 2013

Short Call

Alhamdulillah Jumaat lepas aku da short call dekat Mahkamah Tinggi Ipoh. Alhamdulillah Hakim tak banyak songeh, Perak Bar representative pun tak banyak songeh, fuhhh. Lepas ni boleh la masuk Majistret Court *taknak!* haha

Da short call kena hantar draf perintah ke HC tempat kita short call. Aku tengah tunggu if ada amendment dekat deraf aku. If takde masalah, then boleh proceed untuk order pulak la. Sebab within 14days after short call kena buat order and hantar ke Bar Council.

Kalau kat HC Ipoh, draf perintah tu kena e-filing ye kawan2. Fee: RM10 sahajooo. Balik office cepat2 bagi  resit dekat kerani account untuk claim haha.

Sekarang ni aku tengah serabut uruskan hal konvo aku (hidup kau tak habis2 serabut la Nadia!). Banyak beno hal nya, aku ni memang tak suka benda remeh temeh ni. Kena pergi Bank ni bayar ni la, pastu pergi Bank tu bayar tu la. Ingat aku ada masa ke nak pergi bayar. Bank pun bukan nak bukak on weekend (haha tak pepasal emo)

Bilik tidur pun aku tak dapat lagi zzzzz. Sampai ke Perlis hotel penuh weh, melampau sangat, ada yang bawa 7 keturunan datang konvo ke? haha. Aku mak ayah je datang, yang lain tak sudi nak datang *drama swasta*

Yang penting tak sabar nak jumpa kawan2 time konvo. Aku cadang nak datang awal sikit, nak round UUM, makan segala makanan yang diidamkan. Teringin nasi kerabu MISC, bihun sup MISC. Aaaaa sedapnya.

Da la nak sambung buat kerja. Benci! *tiba2*


2 comments:

  1. tahniah short call...amboi dh grad teringin mknn misc pulak..time kt uum punyela nk mknn luar hehe

    ReplyDelete
  2. tq hee. mls sbnrnye short call ni haha.

    haha tu la, manusia kan, ble dpn mata buat bodo je, ble da xde bru tercari-cri

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance