Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 4 July 2013

Praktikum II

Aku start praktikal da, Isnin lepas, dekat firm area Kuala Kangsar je. Nasib baik start pukul 9pagi, takde la bangun awal sangat haha. Habis 5.30 petang. Nasib baik ada Azam dengan Tasha budak UIA, takde lah bohsan sangat.

Staffs semua ok, baik, boleh gelak sama2. Tapi tu la, firm aku buat convey, so majority kes pasal Sale & Purchase, aku da naik hafal agreement dia haha. Tu yang bosan sikit, hari2 kau mengadap benda yang sama, tak variety. Kadang2 takde keje, online je la keje aku, Wifi free kan haha

Aku habis 31st July ni. Harap bertabah. Da start kerja ni, takde life wohhhh. Malam2 tidur awal, sangat mak2. Bangun Subuh tidur balik kejap haha dasarr. Nasib baik lunch boleh balik rumah, takde aku stress duduk ofis sepanjang hari haha

Da kerja ni rasa takde masa nak update blog hahaha kekwat sebegitu rupa haha. Bosan la cerita pasal kerja, ye dak? Nanti aku pergi beronggeng bersuka ria, aku canannkan kat sini. Sementara aku menghadapi kehidupan yang kusam ni, biarlah aku pendam sendiri hahaha

2 comments:

  1. hmmm tensen la kenapa firm semua banyak kes, amik satu dua setahun dahla haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance