Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 21 June 2013

Thank You Nuffnang :)

Aku buat blog memang suka2 je. Tak pernah aku buat iklan yang Nuffnang suruh. Nak cerita pasal diri sendiri pun kadang2 maleh, ni nak cerita pasal orang lain. Kalau aku ada review pasal apa2 produk, memang tu atas inisiatif sendiri, tiada paksaan atau godaan dari siapa2. Aku tak suka diarah, anak sulung kan hehe

Time aku sign up Nuffnang, haram aku tak faham apa benda la ni. Pakai sign up je. Nak tunjuk betapa sengalnya aku, aku guna blog email lain, nuffnang email lain. Nasib baik dia tak kisah. Aku tak faham sistem dia, tak faham kenapa makin hari makin naik earning aku. Aku tak tahu kat mana yang aku berbakti dekat dorang, yang dorang nak bagi aku duit haha

Memang tak banyak mana aku dapat. But without any effort, it can count as pretty much. Kau hari2 log in, merapu entah apa2, tiba2 kau cek account kau, eh mana datang duit ni?

Aku memang jarang cek akaun Nuffnang tu. Jarang gila, setahun 2 3 kali je kot aku bukak, itupun kalau aku ingat. Tahun ni ada rezeki nak cash out :)

Mak tanya mana aku dapat duit tu, yela tekejut dia tiba2 aku dapat cek. Aku bukan nya da jadi lawyer tiba2 nak dapat fee dari client kan haha. Susah aku nak terang dekat mak konsep nuffnang ni sebab aku pun tak faham haha. Lagipun mak aku bukan orang teknologi, and dia tak tau pun aku ada blog kiki.

In short, thank you Nuffnang. Tahun depan, bagi lagi kiki


No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance