Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 26 May 2013

The finale Final Exam

Isnin depan inshaAllah bermulalah last battle aku di dalam dewan peperiksaan UUM. Moga Allah permudahkan urusan aku dengan kawan2 untuk pass with flying colours *flying kiss*. Cuak jugak, takut yang last yang spoil, nauzubillah.

Aku da start buat nota, ehemmmm rajinnya, macam tak percaya. Haha. Hotak kauu, next week kot exam, kalau tak start sekarang bila lagi? Da last sem, baru rajin sikit, kalau tak dulu harammm. Aku motivasikan diri aku dengan; struggle for the last time, lepas ni kau nak menonggeng ke merapu ke, suka hati kau! For these last 18days, please bear with yourself. 

Sometimes it's hard to juggle study time and lepak-ing time haha. But Alhamdulillah, for these past 2 days, I succeed to manage myself to make note 2 hours during the day and 2 hours at night. 2 hari je baru?  Perghhh kecahh macam da 20tahun berdisplin haha. Dalam 24 jam, kau guna 4 jam je nak study?  Ini semua poyo! Haha

Kelas masih ada sikit2 lagi. One last class for another 2 or 3 subjects, and one last evidence's tutorial. Ada kelas yang da habis, bila lecturers wish good luck for future, it saddens me. How time flies. Makin lama lecturers makin awesome dan baik hati bagi aku, and it's hard to wave goodbye to them, they're very helpful throughout my study's life here. I pray to Allah to repay them with paradise. Aameen. Jasa kalian takkan dilupakan selagi akal masih waras dan otak mampu mengenang.

Walaupun aku selalu kutuk UUM ni, deep down in my heart, I thank UUM because give me some space to create breathtaking memories with my adorable friends. But still, eh takpelah taknak kutuk hahaha. Your environment will be missed UUM :)

Guys, doakan kejayaan aku. Dunia akhirat :)

Oh Pah and Che Nyah bertolak ke Madinah 4 petang tadi untuk tunaikan Umrah. Moga selamat pergi dan balik, diberi kesihatan yang baik dan dimudahkan segala urusan di sana, semoga dapat Umrah yang mabrur. Jangan lupa doa yang Nadia pesan ;)

One of my 'tumpang doa' is supaya Allah temukan aku dengan jodoh yang baik. Mak laughed at me, I laughed too haha. Mak asked why, and I answered 'Sekarang susah nak jumpa laki yang baik'. Then mak replied 'Ok kalau tak baik tak payah, tunggu yang baik' Haha off course I will.

Mak da mula tanya pasal 'calon' dekat aku. To be honest, I'm still in my searching mode. I keep praying and ask for mak's doa too. She understands me well, but Allah understands me the most :)

Let's Maghrib :) Moga satu hari nanti Allah menjemput kami sekeluarga menjadi tetamu tanah suciNya. Aameen


No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance