Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 21 May 2013

mooting for Professional Practice

PP ni salah satu subjek aku sem ni. Dia takde final exam (fuhh) tapi banyak gila assignments (pfft), ye la 100% assess from assignments. 3 main assignments, satu projek luar, and mooting.

Mooting perbicaraan olok2. Group aku dapat case appellant pasal curi wifi. Hak alahhh, orang da biasa la curi2 guna wifi orang lain haha. But according to law, it is illegal. Yang curi wifi nya client kitorang, so off course la kitorang sebelahi dia. Siapa suruh respondent tak buat password wifi haha. 

It was not a competition, just an assignment. So Madam just comment on how we delivered the arguments. Tapi aku rasa group aku menang hahah suka hati kau je. Wawa dengan Maria yang mooters nya. They did a very good job. Congrats to all of us ;)

Mooting ni final chapter untuk subjek PP ni. Fewww, Alhamdulillah. Assignments yang lain da settle. 

Lagi 2 minggu aku nak final. Kelas ada lagi, assignments tak siap lagi dua. Hope to finish it before this week, so after that I can concentrate on my final papers. Do pray for me guys ;)

Appellants v Respondents

Laila Isabella & Partners :) Tak menahan nama firm kitorang haha

Miss Nadia Roslan :)

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance