Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 9 March 2013

Law's Family Day 2013

Petang semalam budak sem 2 anjurkan program Family Day. Its like a tradition for us, that the most junior students will conduct this activity.

Lepas Jumaat ada games. We had fun, the games were enjoyable (padahal aku tukang sorak je). Aku and the gang rumah Kuning The Royale. The Royale memandai tambah sendiri menunjukkan diri kreatif. Wawa and Dira yang sepatutnya rumah Biru, murtad rumah kiki.

Games siang Kuning conquer kot. Dengan adanya Maria and Cha sebagai tukang angkat baldi berisi air penuh sampai hari ni sakit pinggang, maka siapa lagi yang layak bergelar juara? Hehe

Games traditional pulak tu, yang aku rasa kalau tanya budak2 zaman sekarang harom dorang tak tau. Adik2 tahu main baling selipar? Galah panjang? Tikar Terbang? Apa tak tahu?? Sadis sadis. Takpe2, pergilah sambung main Tab tu, pergiiiiiii.

I dont like Yellow, but losers never be in team Yellow. Eh? haha. Macam team Celo The voice pulak bunyinya.

Apa jari Pali interframe ni? T___T

Malam ada pertandingan persembahan kumpulan, ada karoake, ada makan2. Tujuan utama aku mestilah makan, takkan karaoke pulak. Kalau aku karaoke sure berdentum guruh sesaat selepas aku tarik suara.

Tapi yang paling unbelievable adalah bila pasukan Kuning dapat tempat terakhir! What the? Woi games siang kitorang lead kot. Propaganda apa ni? Karoake kitorang hantar our best singers kot, siap duet lagi. Sistem sound korang yang semput haha.

Takpe tak penting pun, janji dapat makan ayam masak merah. Nampak tak peranan makanan dalam hidup aku? Boleh menyejukkan hati, gittewww.

Family day kali ni ok (ha super senior start nak comment, jaga2), just biasalah budak2 baru nak handle program, ada sedikit hambar di situ kiki. Orang pun tak ramai datang sebab buat kat padang yang jauh dari orang, mostly yang datang yang ada kenderaan. Batch aku tak ramai yang ada, sedang vacation, amboi2 dia.

Tiba2 aku tak puas hati balik kenapa Kuning tiba2 tercampak kat kedudukan paling tercorot (tengah lapar). Kitorang creative kot! Ada maskot lagi. Paling kreatif aku rasa bila dorang bagi barang2 terbuang untuk jadikan binaan. Team lain semua buat benda common, kitorang think out of box kot, siap kena dengan tema rumah.

Kalau korang tengok pun mesti korang kata kitorang punya binaan paling rare and true. Nak tengok? Jangan impress sampai mengigau malam pulak tau.

Persembahkan

Our pendekar;

Pendekar Penghalau Hantu! Hahaha. Berdekak kot time buat. Capal, misai, rambut diperbuat dari sabut. Creative kot! Haha. Sumpah moment buat ni paling kelakar and gila. Team lain buat KLCC, kereta kebal, hek elehhh (mampus kalau ada team lain baca ni haha). No wonder game siang kitorang yang menang, no wonder, tiada syak lagi. Kah kah kah

Our last family day here :') Unforgettable moment. 

Maghrib jom? :)

2 comments:

  1. kereta kebal ke kapal selam?hahaha memang moment paling lawak kot buat pendekar ni

    ReplyDelete
  2. haha entah. x dpt tafsir kah kah kah. kan? lwk gilaa. haha. gila otak masing2

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance