Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 13 March 2013

Ethic Course

Tadi aku dengan kawan2 pergi kursus etika dekat EDC, UUM. Kena bayar RM10. Tak beretika betul suruh orang datang tapi kena bayar haha. Mula2 ingat benda ni wajib, lepas da bayar baru tahu tak wajib. Zzzzz.

Start 5.30ptg, 9.30malam aku da cabut balik sebab migraine. Migraine aku dengar protokol2 ni, ibarat masuk lubang hidung kanan, keluar lubang hidung kiri (dekat sikit jarak). Nasib baik yang bagi talk Puan Mala, dia ada sense of humor dengan sarcastic sikit. Slumber je bedal beg orang bertahi lalat la, muka dull la haha. 

She talked about ethics in professional ways. How to shake hand, make up is a kind of must (zzzz), how to dress in certain situations, how to eat western food, seafood, buffet, how to react in standing reception, how to deal with interviewers bla bla bla.

Lepas Maghrib ada makan (part yang aku tunggu). Tapi makan berprotokol adalah pffft. Garfu kena macam ni, cawan kena pegang macam ni, potong chicken chop kena besar ni, cedok soup pun ada protokol, apakah? haha. Da la Puan Mala round2 time tu, time dia dekat meja behave je masing2, bila dia pergi meja orang lain, ha keluar perangai pelahap haha.

For appetizers dapat bun, butter and soup. Main course chicken chop and dessert chocolate brownies dengan aiskrim vanilla. Worth it la RM10 and the knowledge. Gambar makanan tak tangkap pun sebab Puan Mala cakap majlis formal takde orang tangkap gambar makanan haha.  

Gambar aku ada la. He he he

Tak cukup beretika ke muka ni? Tak cukup? Bahahaha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance