Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 21 January 2013

Teluk Senangin, Perak

Sebelum bertolak. Program ni Maksu aku yang buat, gathering dengan kawan2 dia. Dia ajak aku join, hai rezeki jangan ditolak. Siapa taknak percutian ditanggung beres, tepi pantai pulak tu. Aku dukung Haziq Jufri, anak maksu. Mengada budak tu, manja tapi garang. Oh family Mak Ida pun join ;)

Cuba cari kembar dalam gambar ni :D

Ha siap ada number telephone aku bagi. Last aku pergi sini lama da, tak ingat bila. Tapi time tu keadaan teruk lagi. Chalet guna atap daun nipah, macam nak roboh je. Bilik air dekat luar. Gila, aku rasa aku takkan pergi dah. Tapi sekarang, getting better. Chalet ber-aircond, bilik semua ada. Kawasan dia aman gila, memang betul dekat perkampungan. Orang pun kurang, memang damai.

Haziq gedik. Compare to Teluk Batik, Teluk Senangin laut dia far far more bersih.

Budak2 ni paling excited. Mula2 behave je main dekat gigi air. Pakai jeans je dulu masing2, kononnya taknak mandi lagi.

Farah Arissa. Adik Fatini. Lain gila kan muka dia dengan Fatini. Jangan main dia ni, salah sikit mau kene sepak. Tula, satu je sama dengan Fatini, garang gila haha

Kau tengok 2orang jantans yang konon nak cuci kaki tu, da meniarap atas air. -_-'' Mengamukla umi2 mereka, sebab tak bawa baju spare. Bahaha. Nasib la dapat anak nakkal.

Budak ni da besar. Da masuk tadika pun. Tapi garang dia tak hilang2 lagi. Sampai sana tiba2 jeling aku. Bila tanya kenapa, dia marah aku tak tidur sebilik dengan dia HAHA. Tu pun jadi penyebab.


Ada hati nak berlari ke laut, padahal berjalan pun teragak-agak lagi

Muka ada senyum. Dia ni iras2 muka abang dia, Fakhri. Tu yang tengah dalam air tu

Untuk ketenangan, keamanan, aku re-commend datang sini. Orang pun kurang. Memang chalet dia tak berapa sangat. Tapi okay je nak tidur. Korang pergi laut, takkan nak memerap dalam chalet je kan? Boleh BBQ, aman lah senang cerita.

Pengawal budak2. Yang sebelah Fatini, Hadif Jufri. Dia paling hero. Tak takut langsung. Sedar2 air da kat dagu dia. Seriau aku dengan budak ni.

Cubaan Arissa buat peace HAHA. Kau tengok muka Hadif, kau tengok.

Budak2 ni mandi dari pukul 12 tgh hari sampai 7 malam. Bangun pagi sambung lagi mandi sampai nak balik. Bila ejek sorang2 hitam, tau marah haha. Lepas tu semua cranky sebab penat. Hai la budak2.

Sebelah chalet aku ada sekumpulan manusia lelaki perempuan. Syok tengok dorang, yang laki main alat music. So sool. Ada sorang tu rambut afro, main gitar, perghhh handsome seyh bahaha. Aku ushar2 dorang, tengok2 dorang geng blogger Perak, buat reunion kot. Aku siap google ok, jumpa page dorang. Sorang2 punya nama aku tahu, kalau tiba2 aku jerit nama dorang, agak2 dorang terkejut tak? Bahaha. Gila sycho. Tapi nak ngorat yang rambut afro tu, tak jumpa pulak page dia muahahaha.

Kawan aku suruh aku join blogger Perak, ah tak nak aku. Unless yang rambut afro tu jemput kiki.

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance