Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 23 January 2013

Problem is masalah u know

Semalam baru je aku cerita aku dapat firm dekat Kuala Kangsar kan? Dapat memang dapat, tapi dia suruh aku buat dekat cawangan Taiping. Ayommaaa. Setakat sebulan, memang aku malas berulang. Dari Taiping baik aku buat kat Ipoh, sama je jauh dia. T__T

Then mula2 ingat boleh buat dekat pejabat kerajaan yang ada bahagian law, baru ingat nak buat kat pejabat ayah aku je, bahagian land. Kalau aku pergi firm tu pun bahagian land jugak, pejabat lagi expert bab land. Sekali aku tanya lecturer, dia cakap tak boleh, kalau nak buat kena buat dekat Pejabat Guaman Negeri, or Bantuan Guaman Negeri, pun dekat Ipoh.

Faham tak perasaan malas nak berulang? Penat tau tak? Kos lagi. Tiada kehidupan normal. Pffttt.

Firms kat Kuala Kangsar ni ada 7 jewww. Major buat tanah. Biasalah orang Kuala Kangsar berbudi pekerti, tak buat jenayah haha. Kalau ada kes besar2 selalu dorang refer kat firm dekat dengan High Court, which are Taiping and Ipoh. Firm2 dekat KK ni pun cawangan je, induk (betul ke induk stand for HQ?) dorang still kat Taiping or Ipoh, sebab tu dorang suruh aku practical dekat Taiping. Tak berbaloi la nak berulang 2 jam pergi balik semata-mata untuk praktikal sebulan. 

Firms kat KK semua ayah kenal, kat pejabat dorang deal dengan ayah la, ayah recommend kan 2 firms je. Satu yang suruh aku buat dekat Taiping tu, satu firm Cina. Erk kalau boleh aku nak cari yang Melayu. Yang Cina tu buat semua staffs dia cong ceng cong ceng, aku nak buat apa kat sana, makan limau?

Tapi sebulan je pun kan, hentam je la mana2 firm pun. Kalau terpaksa, chambering nanti aku berulang la, tak pun aku duduk KL dengan makcik aku yang lawyer tu, chambering kat sana. Tapi stay KL is my very last option. Kalau dipaksa kahwin, aku sanggup kahwin hahaha.

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance