Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 11 January 2013

Berdosa tak benci tikus?

Aku suka kat haiwan. They are unique in their own ways. Kalau tengok National Geographic macam2 jenis ada. macam2 peel, macam2 gelagat, semuanya unik2 especially dolphin, panda, rimau, singa. Tapi aku tak bela, aku suka tengok je. Gila kau nak bela singa, esok tinggal kepala je aku. Haha

Tapi dalam dunia ni, aku rasa aku allergic dengan satu binatang, bukan allergic kalau dekat badan aku tumbuh kayap pulak. Tapi aku geli! Dengar nama je pun geli, kalau jumpa depan2 harus aku melompat diri atas kerusi.

Binatang yang malang tak disukai aku adalah tikus! Tapi lepas kejadian maghrib tadi, ada terbit rasa benci sikit kat keturunan tu. Dulu geli, sekarang benci. Aku tau dia takde akal nak fikir semua, tapi geram! 


Apa la dosa aku kat kau tikus. Semalam mak perangkap 3 anak dia, mati. Kau nampak tak permainan dia? Nampak tak? Tikus pun berdendam rupanya, anak mak yang ni jadi mangsa, nasib baik dia tak masuk bilik malam2 bunuh aku bahaha. Sebelum ni ada sekor je tikus sesat dalam rumah, tapi licik tak tertangkap. Sampai dia beranak, tak tahu berapa ekor anak dia. Tapi kalau sebelum ni dia sekor2, siapa mengandungkan dia? Takkan kucing? hahahha. Mungkin lepas cerai dengan suami dia bawa diri ke rumah aku. And bila dapat anak2 sebagai pengubat lara, 3 terbunuh. Tu meroyan gigit wallet aku. 

Boleh tahan bangang imaginasi aku.

Tapi in same time aku berterima kasih pada tikus. Boleh pau mak wallet PDI kah kah kah.

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance