Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 21 December 2012

Muhammad Thaqif

Welcome to the world sayang, Muhammad Thaqif

Lai lai, fresh dari rahim, panas lagi ha, baru kuar dari 'oven' petang tadi haha. Ini anak cousin aku yang ke-2. Abang dia Muhammad Alif (aku pernah cerita dulu, rasanya la) aku ingat dorang nak bubuh nama dia Muhammad Ba bahahaha *kau sorang je gelak Nadia.

Sangat macam abang dia, tembam putih and surely bakal nakal. Excited dapat gambar dia kat whatsapp family tadi. Yeayyy tambah lagi satu anak saudara, yeayyy tambah lagi usia T__T Cumi (pakcik aku) whatsapp tadi cakap dekat Yong (mak Thaqif), next week aku datang lawat cucu aku. Kakaka kelakar gila bila bayangkan Cumi da ada cucu, padahal Cumi sebaya Yong. Yes, Yong adalah anak saudara Cumi jugak tapi Yong tua berapa bulan dari Cumi. I cant imagine masa Pah mengandungkan Cumi, Mak Nyah (anak ke-2 Pah) pun mengandungkan Yong. Mak dengan anak pregnant waktu yang sama. Hahaha isn't that funny?

Eh nak welcome Thaqif sebenarnya. Assalamualaikum Thaqif. Eh apa aku bahasakan diri aku dekat Alif eh? Ayong kot bahahha bajet muda taknak bahasakan diri cik cik cik ni. :P. Hai Thaqif, welcome to our family, havoc family.

Amacam dunia, besar tak? Rahim mummy sempit je kan? Tapi percayalah tu lah tempat paling warm and selamat (eh aku ingatlah time aku dalam rahim mak aku dulu camne :p) World nowadays not safe anymore. Lack of civilization, become lesser and lesser. Ayong sendiri takut memikirkan how I want to grow my children later, hidup dalam gua mungkin haha. 

But now Ayong taknak fikir lagi sebab bakal suami pun samar2 lagi hahaha. Just pray the best for you. Jadi anak yang soleh. Mummy kamu time pregnant kan kamu asyik pitam je, so hargai pengorbanan dia. Jangan nakal and blur sangat macam Abang Alif kamu, pengsan nak layan haha.

Amboi 22 tahun ye beza umur kita. Amboi amboi jauhnya rasa. *liquid tahun dekat sijil lahir T__T. Hope to see you in January baby :) Be a healthy boy.

Abang Alif buat perangai -_-


No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance