Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 29 November 2012

Sivik patut jadi pelajaran wajib di Universiti

*entri ni agak kotor dan menggelikan.

Kadang2 kan, ada setengah manusia nama je da masuk universiti, nama je da mumayiz, da sunat, tapi otak macam tertanggal lalu tersangkut di ranting pokok di persisiran kubur. Kelayakan academic A+ tapi takde living skills, takde common sense.

Lagi disgusting bila perempuan yang tak senonoh, pengotor. Laki memang 1/4 nya pengotor kah kah kah relax kaum Adam, relax, hari ni aku bukan nak hentam korang.

Kau tu perempuan kot, jaga la sikit ke-hygiene-an diri and tempat tinggal. Da kahwin nanti takkan nak harap suami yang bersihkan, suami bab2 ni memang tak boleh harap sangaat haha. Amboi kau kak kat luar bukan main wangi, bedak 15.6 inch, blusher, eye liner, tapi......................

1 dunia tahu perempuan setiap bulan akan period. Benda wajib ada dalam locker adalah pad. Tapi aku tak tahu 1 dunia tahu ke tak yang darah haid tu aurat kita, wajib dicuci hingga bersih. Bersih tu definisi dia tiada bau, rasa dan warna. Rasa tu bukanlah aku suruh kau jilat pad kau, tapi da yakin bersih buanglah dalam tong yang dia sediakan.

Hari ni dua kali aku melompat kegelian dalam toilet. Melompat sambil pusing2 tau! (over). Mula2 masa kat kelas tadi aku pergi toilet. Da habis urusan, aku nak ambil tisu. Tisu tu dalam bekas berpenutup, aku pun raba la, sekali ada orang buang pad dalam tu. Bangsa bodoh ke apa aku tak tahu, lagi geli rasa dari pegang anjing (tak pernah pun pegang anjing)

Yang kedua dekat toilet hostel aku. Aku buka hygiene-bin tu nak buang, sekali ternampak yang tak basuh lagi terpampang jijik dalam tu. Eyuckkkkss. Memang menerima makian la. Hak kau kot, tak kan tak reti cuci *sigh. Pergi masuk sekolah rendah balik la, belajar balik benda2 tu.

Lepas tu pantyliner siapa entah jatuh depan sink, bukan reti nak kutip. Haishhhh tak faham la aku dengan manusia jenis macam ni. Tak bertanggungjawap pada diri sendiri dan society. 

Then aku masuk toilet, ada orang tak reti 'flush' after membuang. Kemonnn kau duduk universiti kot, bukan hospital bahagia yang takde akal nak fikir semua tu. And it is embarrassing when it happens at ladies room. Ladies should be more hygiene than men maaaa. *kemas barang nak pindah blok laki

*tadi aku mimpi aku dirisik. Aku nangis sebab tak nak. Amboiiiiiiiii pandai kau berpura-pura dalam mimpi Nadia. Yang datang bukan orang yang diharapkan, haruslah meratap pilu kih kih kih. Parents macam setuju pulak tu *tepuk dahi

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance