Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 17 October 2012

Sembang Sorang2 #7

After about 4 years studying in this field, I think I'm still not into it. Just feel like it's not my passion. Remembering fact is really not my expertise. Sometimes, I felt so suffocated with those legal stuffs. Haha matilah kalau lecturers aku baca ni.

Reading is not a big problem to me. But remembering, yes it is. Ahh, da berapa kali aku membebel pasal benda ni. By hook or by crook, this is my world. Just accept it Nadia. Make doa, InsyaAllah you can make it through, smoothly. Maybe you need work harder than the other. This is a challenge for you. Ready to accept it? Of course I'm, cause nothing impossible :)

Actually nak bagitau esok aku ada test Securities Industries Law. Pasal saham, bond, debenture, Bursa Saham, Securities Commission, Companies Commission, stockbroking, stock market. Sound boring? Yes, exactly! haha. 

Sebelum aku menghafal, aku kena faham konsep benda tu. Kalau aku tak faham, memang bye2 la nak hafal. Aku akan imagine how it works dalam kepala otak aku, so senang nak faham. But I don't have  a piece of idea about saham2 ni semua. Yang aku dapat imagine, satu board besar yang penuh dengan nombor zzzzzz, and orang dalam pejabat kelam kabut deal pasal saham. How can it helps? Waaaaa

Dulu bila seniors sebut pasal securities, aku bayangkan keselamatan negara. So takpelah, aku kan patriotik orangnya, mestilah aku nak pertahankan negara hewhewhew. Sekali 'keselamatan' ni rupanya. Memang selamat la akuuu. Haha. 

Wish me luck buddies. ;)

Thanks for being around when I need someone, and thanks for disappear when I don't need someone HAHA

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance