Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 11 September 2012

rintihan perantau #1

Da mula kelas ni hadap la aku bebel pasal kelas je sampai bulan 1 tahun depan eh? Bosan gila duduk sorang ni, roomate balik esok. Kalau ada roomate bukan la aku bercakap 24jam dengan dia, tapi ada la kawan bergosip. Buka mata nampak la orang, buka pintu balik kelas nampak la orang. Ini tak, buka mata nampak tilam tersandar kat dinding, buka pintu angin yang menyapa ewahhh sastera!

Kelas da start. Lecturers semua baik2, tapi scary. Can imagine? Lecturer Jurisprudence aku omputeh, baik orangnya (senior cakap), tapi nota dia bagi semua dalam PDF. Berpinar mata nak baca. Selalu guna PowerPoint je huhu. Tak main la sehelai dua, introduction je 16ms, case 30ms. Terima kasihhhhhhhhhh!

Bila orang tanya aku sem berapa, aku jawab la aku sem 7. Orang ingat aku extend sem T___T Course saya memang 8 sem la pakcik, jangan buat muka kesian saya kene extend, tak baik kecikkan hati gadis macam saya hahaha

Tadi sembang dengan junior sem 3, budak laki, kos usahawan ke apa entah. I kan pemalu kalau baru2 nak sembang. Dia cakap 'eh akak ni malu2 pulak haha'. Yola dik, tak kan aku nak bertepuk tampar dengan kau, harommmm! haha. 1st impression orang kat aku, kalau tak sombong mesti orang ingat aku lemah lembut orangnya hahahaha. Kan awak? :P

2 comments:

  1. akhirnye berkesempatan singgah kat sini lagi..bc entry yg terlepas (banyak nau mase free akak ko ni haaaa..)hiii..tp stop setakat kisah adam..sedey..aduyaiii...

    ReplyDelete
  2. haha kalau x curi masa, mmg xde kn kak. tmbh2 ada 3 kecik2 tu hehe.
    tu la, sedihkan :( doakan dia :)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance