Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 26 September 2012

Penyedian makanan bayi yang mudah

Bahan2 yang perlu ada; Biskut baby & susu je.

Aku guna yang ni: 
aku guna perisa Orange. Makan begitu saja pun sodap


susu lain pun boleh.

Mula2 bancuh la susukan, tak kan tu pun nak ajar haha. Menurut dealer susu ni, ada cara bancuh susu sebenarnya, supaya tak hilang khasiat dia. Dia cakap, jangan bancuh penuh dengan air panas, larutkan dengan kuantiti air panas half cawan, lagi half tambah air biasa. Kacau susu ikut arus lawan jam. Jangan guna sudu besi, cari la sudu kayu ke apa ke, guna jari pun boleh haha.

Tapi dealer susu baby cakap, jangan campurkan air panas dengan air biasa, ada kuman. Bancuh je susu baby dengan air panas, then tunggu dia suam baru bagi minum. Agenda Yahudi ni aku syak hahaha. Mampus baby mengamuk sampai muka biru sebab lapar tunggu jadi suam.

susu kambing, jangan risau takde bau kambing

biskut baby. (nampak sangat da melantak banyak keping)

tuang sikit susu, lenyekkan dan makan!!
Sedap wehhhh

Disebabkan aku takde anak lagi, maka aku la makan, 3 keping sekali hadap haha
harap anak2 cacing dalam perut, keriangan hendaknya haha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance