Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 13 September 2012

orang psycho

I call some people as 'psycho' is when she/ he behaves like no others. The behaviour that normal people wouldn't thought or did that. I have met few of them, and I'm scared with them, because they just not only think out of box, but also out of normal mind. For me, they can do anything, anything. There are certain levels of psycho. The more psycho the person is, the more dangerous he/she can be. [hypothesis accepted]

Nak cerita semua, banyak sangat, meh aku cerita satu daripada pengalaman aku, kalau ada masa aku cerita yang lain hehe. Tiba2 aku teringat dekat sorang laki ni. It happened back in 2008. *Treenggggg~~~ <---bunyi gitar

Masa tu aku tidur rumah makcik aku dekat Sentul sebab aku nak daftar Asasi dekat Shah Alam. So sebelum terperuk dekat Shah Alam tu elok lah kita menyopingkan (shopping) diri di Kota Metropolitan.

It was on saturday, around 7-8 am. Aku turun ke kereta nak ambil baju yang tertinggal dekat bonet. Aku memang selebet habis la time tu, dengan baju tidurnya, muka mamainya, tudung sengetnya. Sampai bawah, nampak ada pakcik Cina tengah jogging sambil buat taici ke taucu ke entah. Aku memang suka betul suasana lepas Subuh, aman je, sunyi, damai. Kalau da suka kenapa lepas Subuh kau tidur balik sengal? Eh eh lari topik.

Then time aku bukak bonet kereta, ada 1 motor lalu belakang aku. Lantak dia la kan. Bila aku nak tutup bonet, aku terpandang kanan, sekali motor yang lalu belakang aku tu berhenti, tengah tengok aku. Dia pakai jaket hitam, helmet hitam, seluar hitam, tshirt putih, motor ex5 putih. Ha detail aku ingat.Cuak doooooo (ayat minah remptsss). Then aku pandang kiri sebab kot2 la dia pandang orang lain, tapi takde siapa da kat situ, pakcik Cina tadi pun entah2 da jogging sampai ke Sogo (lawak hambar)

Aku nampak dia cam nak patah balik, aku cepat2 tutup bonet, then nak naik ke rumah balik. Rumah makcik aku kat tingkat 3, dan takde lif. Time on the way nak ke tangga, macam2 aku fikir,

Kalau dia tahan aku, mintak kunci kereta, then larikan kereta ayah aku, macam mana? Macam mana aku nak pergi daftar as budak asasi dan menjadi contoh kepada masyarakat? (ayat last tipu)

Kalau dia tahan aku bawa aku lari naik kereta ayah macam mana? Aku bukan takat tak tahu taekwando, sepak bola pun senget. Mesti mak ayah aku sedih anak dorang hilang dengan kereta2 sekali.

Sumpah naik tangga pun ketar. Handphone ada kat tangan, tapi nak buat apa pun aku tak terfikir time tu. Bila aku kat tingkat 2 da, perasaan makin reda, tiba2 aku dengar suara laki jerit 'Lin, Lin, Lin'. Kebetulan nama makcik aku Lin, aku pun tengok ke bawah. Tengok2, laki tu baru nak step tangga and pandang atas. (Jantung kembali berdegup kencang)................................suspen tak? hahaha Ok2, sambung cerita

Then dia cakap 'Awak Lin ke? Muka awak macam Lin'. Aku pun pergi bodoh jawab, 'Eh tak, saya anak saudara Lin'. Padahal cik Lin aku anak arwah tok dengan nenek lain, sah2 pandang kat mana pun, muka kitorang takde persamaan.

Time tu aku rasa dia kenal makcik aku, so aku lega la sikit. Aku ingat dia adik ipar makcik aku. Then dia suruh aku turun. Aku tak tahu kenapa aku turun, dengan baju kat tangannya. Tapi aku turun sampai tingkat 1 je. Then tiba2 dia mintak number aku. Like weyyyy? He's about 26, and I was 18 that time. 

Muka dia sumpahlah garang, badan ala2 polis/askar gitu. Ketar2 aku bagi number aku. Aku takut aku tak bagi karang dia hempuk aku dengan helmet dia, mahu pengsan tanpa perlu tunggu sesaat pun. Then bila aku nak naik je balik, dia cakap 'Tunggu2, saya nak pastikan tu number awak' (nada serius). Dia missed call depan aku, and handphone kat tangan aku berbunyi. Nasib baik aku tak bagi number merapu, karang handphone aku tak berbunyi depan dia, buat nahas je. 

Then dia terus bla macam tu je. Longlai aku nak naik tingkat 3. Sampai rumah, semua orang tanya kenapa muka aku pucat. Aku diam je, geleng2, terus pergi mandi. Siapa tak pucat oi, I was alone that time, at stairs, after the dawn, anything might happen, and Thank Allah, he just wanted my number. And aku saved nama dia - orang gila.

Dalam pukul 10 dia message, cakap nama dia Haikal. Haikal, I won't forget you, never. Aku memang la tak layan, scary please cara kau. Aku tak cerita kat family aku pun, kalau aku cerita mesti kena bebel. Kenapa tak telefon la, kenapa tak jerit la. Cuba ada kat tempat aku, with stranger dressed up like gangster, nak gerakkan kaki pun berat weh. Lepas tu aku tukar number, sekian padan muka haha. Tapi dalam message ayat dia macam manusia yang budiman, tapi ada aku kisah? Kau da buat aku keluar peluh jantan oi hahaha.

Yang paling aku rasa aku boleh dapat anugerah bengap peringkat kebangsaan, kenapa aku tak terfikir, macam mana dia boleh nampak muka aku macam Lin dia tu, padahal aku membelakangi dia time dia lalu. *&%#^&*%

Sekian saja pengalaman pertama aku dengan orang psycho.

Aku berani cerita pasal Haikal sebab mustahil dia tau blog ni. Manusia2 sycho yang lain, biarlah jadi cerita peribadi aku, sebab aku takut dia stalk blog ni kah kah kah

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance