Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 7 July 2012

Cameron Highlands. Again

Last week my family and I went to Cameron Highlands for two days one night. We stayed at the apartment which I forgot the name, but the location is very near with the night market. Star Regency if I'm not mistaken. We paid RM600 for the apartment with 4 rooms but unfortunately the service was worst! No basic requirements provided there, no towels, no telephone, no dustbin. We make complained at the front desk, only then they sent us all those stuffs. 

Tapi memandangkan 1 malam je pun nak bajet kat California, kitorang redha je la tidur. Kitorang mintak tilam lebih tapi habis. Takpe la tu sebab minggu tu ibarat seluruh rakyat Malaysia dan pelancong asing bermastautin kat sana. Ramai hoiii. Dari apartment boleh nampak kereta punya jammed, tudiaa sampai Tapah (tipu). Makcik aku tersekat 2 jam dalam jammed, kitorang da ingat dia kena sengat tebuan ke apa ke. Lama benau.

Hari pertama sampai pun da tengah hari. Kitorang cuma pergi pasar tu je la beli kudap-kudapan. Puding strawberry dia, wa cakap lu memang marvellous. Tapi nak berjalan dalam pasar tu, MasyaAllah. Kau tak payah berjalan, sebab kau automatik akan berjalan ditolak orang belakang. Sekali da keluar, memang aku tak masuk da.

Cuaca da tak sesejuk dulu. Tapi malam boleh buat beku jugak la kalau lepak kat berenda. Masa aku tengah feeling2 mak jemah tengok suasana jammed kat berenda, sekali sepupu aku kunci pintu dari dalam. Mangkok ayun jugak perangai dia tu, kalau aku beku, keras kejung, patah riuk sebab kesejukan camne? Jodoh aku nak kahwin dengan siapa? Eh.

Esoknya kitorang ramai2 melawat kawasan sekitar. Yang pergi, family MakNyah, adik beradik aku, family Wankak, family MakIda, family MakSu, family Pakched dan family Che Man. Benda wajib borong mestilah strawberries kan? Apehal entah strawberry bila sampai je bawah terus masam. Peti ais tak macam Cameron eh? :P


Budak angin monsun tropika. -Ladang Teh-

Wani and I. Belakang tu ada sekumpulan negro. Ada seorang main gitar. Nampak tak perempuan bersandar kat tiang tu? Sumpah dia tangkap feeling gila. Aku pandang cousin aku, dia pandang aku, makanya kami gelak. You really can read my eyes hahaha. Tohlonglah takpayah nak feeling sangat tengok ladang teh haha. Teh tarik pun dekat RM5. Hang gilo apo? Padahal ladang sendiri tu, patutnya bagi free KAHHHH!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance