Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 23 May 2012

smartphone

Handphone pertama yang aku kenal sebagai smartphone adalah Blackberry. Masa tu makcik aku pakai, and aku fikir sampai kesudah aku takkan dapat merasa nak ada sendiri punya. Dulu blackberry jual dengan pakej talian telefon macam Maxis, Celcom, Digi. Sekarang kat kedai basikal pun ada jual hahaha (tau kan aku tipu?)

Pakai Blackberry kena aktifkan BIS (blackberry internet service-aku taram je ni) tiap bulan. Ikut pada kau pakai talian apa, Celcom ke Maxis ke Digi ke. Celcom paling mahal antara tiga2 tak salah aku. Bila BIS da aktif, hah apa lagi, BBM (blackberry messenger) la kau sampai muntah, twitter 24jam (orang tak layan FB da la sekarang kuikuikui)

Aku gebang pasal BB, aku tak pakai pung haha. Tak mampu eden. Aku pakai yang ada Android je. Satu aku suka android dari BB apps, sebab android banyak gamesssss. The games are so AWESOME. Sebab tu bateri aku cepat mampus. Aku kadang2 je wifi kat handphone aku sebab malas nak caj punya pasal (macam guna tenaga aku je), tapi bateri tetap cepat nazak sebab main game. Masa tunggu bas main, sebelum tidur main, bosan2 belajar main, dalam kelas main. Takdelah gian, untuk menghilangkan bosan je kihkihkih

Smartphone is really smart I guess, with all those easy access and FREE applications. FREE is the most wonderful word. Don't lie to me, everyone in this world loveeee to have a free gift, right? Even free gift in Coco Crunch box also can cause a fight between siblings haha. 

I love the free chat applications such as Whatsapp, LINE, Viber (that's all I know). All you need is to have an internet service and smartphone. Nowadays, everywhere have a wifi access, even in the bus has. So there is no problem anymore, you can also subscribe internet with your phone line service with affordable price. Oh what a world without smartphone (over)

Hasil paling ketara ada smartphone bila kredit aku tak turun2 HAHA Yelaa, da semua percuma. Mahu muflis talian phone tak lama lagi haha. 

Dan yang paling terbaru, yang buat aku tercengang, ada I'm Watch. 


Perghhhhhh! Teknologi apakah ini? Boleh cakap dengan jam macam orang gila! haha. Aku tercengang dengan warna merah tu, walaweiii seksisss kemain. Entah bila la aku boleh pakai (kena kahwin dengan orang Italy ni huehuheue)

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance