Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 3 April 2012

Heaven Midsem Break

Tadi selesai jawab midsem test Company Law II. Uhuk uhuk uhuk! Entah apa aku merapu dalam tu. Act tak boleh bawak! Provisions dengan cases punya la banyak. Menangis sendu di dalam hati je mampu T___T Takpelah, da lepas pun. Mari bertawakal. Usaha tak seberapa, tawakal laju je :P

Esok aku balik Perak for midsem break! Jyeaahhhhh! Cuti hari Jumaat, Rabu aku da balik. Bijak2, anak siapa la ni keh keh keh. Can't wait to meet my family, Ros (Ros, sila bangga) hehe. 1 week break never seem enough for me, even 1 year break never enough. Orang tamak haloba memang begitu perangainya. But belajar untuk menjadi manusia berguna, we must feel grateful for every little tiny things. Alhamdulillah :)

Tapi tengoklah, bukak sem nanti macam mana meroyannya aku. Assignments and tests are eagerly waiting for me with the ngahahahaha *evil laugh*. Apa yang kau imagine ni Beron? Oh aku manusia yang suka berimaginasi bukan2. Contohnya; bila aku basuh pinggan, aku imagine pinggan mangkuk ada mata and menjerit kepedihahan bila aku sabunkan mereka, kadang2 aku berdialog dalam hati untuk pinggan mangkok tersebut dan kadang2 tergelak sorang2. Scary much? Macam tu la aku nak hilangkan bosan buat kerja sorang2. Gila. Takde siapa teringin buat bini! T____T

Oh again, esok insyaAllah aku balik dengan Maria dengan Is. Da macam rumah nenek aku pulak rumah nenek Is tu. Is, kau takde cousin yang handsome2 ke? Arkitek ke? Engineer ke? Belajar kat Australia ke? Takde??? Ok takpe, aku balik naik bus je la hahaha

Pray for my safe journey guys. ;)

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance