Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 16 March 2012

I'm not really into girl stuff

Da lama aku perasan, taste aku tak macam kebanyakan perempuan lain. I'm not fashionable. Dari mula tahu wajib tutup aurat, tudung bawal la aku pakai till now. Tak berminat nak belit2 pakai shawl, pakai skirt bertingkat2, pkai dress dan cardigan, pakai heels. Bab trend aku memang so not up-to-date. Aku lebih selesa tampil simple, kemas and bersih.

I don't wear makeups, I mean heavy one. Aku just pakai compact powder and lip balm. Walaupun sedar mukaku banyak cela, tapi biarlah, natural is always beauty hek hek hek. Aku berazam to apply simple makeups on my wedding day yang entah akan jadi ke tak, yang entah bila. Sebab aku tau bakal pengantin yang tak makeup menjelang hari pernikahan ibarat zombi mukanya, yela tak tidur berhari-hari nak pastikan semua lancar. Tak makeup karang bukan takut bakal suami lari, tok kadi lari lagi nightmare aku rasa haha.

I love red, grey, white and black. So aku berangan (berangan je mampu for now), ruang tamu rumah aku nanti berasaskan warna ni. Aku nak ada satu white rack yang dihiasi kereta2 sports hiasan yang bewarna merah dan hitam. Nak buat hiasan kereta sports betul sumpah lah sedar diri tak kan mampu sampai bila2. Kalau dapat suami orang art, maka janganlah bergaduh, kita buat patisyen sendiri kat ruang tamu, baru rasa rumah macam muzium. Mula2 masuk, eh tema muzium ferrari? Bila ke belakang sikit, eh tema gallery art pulak? Boleh masuk Impiana rumah aku hahahhaha

Tapi kalau tiba2 satu hari nanti aku jadi geli (girly) entah la pulak. Time tu jangan terkejut kalau dalam kereta pun macam taman bunga hahahaha. Nasib la taste je macam boyish sikit2, naluri masih ke arah lelaki kah kah kah. Nauzubillah, jauhkan aku dari dilaknat seperti kaum Nabi Lut.

Dulu ada orang cakap aku ni simple orangnya, tak high demand, low maintenance hahaha. Sebab apa? Sebab dia tak pernah tanya apa aku nak dalam hidup. Kalau dia tahu, mahu meratap pilu terduduk tepi tiang mengenangkan jangkaannya meleset haha. Tapi aku tahu, apa yang aku angankan tu, hanyalah angan semata-mata. Hidup biar sederhana. Setakat Bora2 Island tu, aku jamin 100% syurga lagi indah (hint) hahaha.

Tak tidur lepas subuh then update blog, agak2 boleh murah rezeki tak? wuuuu

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance