Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 21 March 2012

Fenomena result SPM

Congrats Amir for your best result. Amir cousin aku and anak susuan emak aku. Polite budaknya, hati tisu, obedient, hardworking. Cucu kesayangan nenek aku rasanya. Bayangkan rumah dia dengan nenek aku beza tak sampai 5km. Time mak dia kerja, dia duduk dengan nenek. Petang2 nak balik rumah dia, mesti dia salam nenek aku, cium semua bagai, padahal malam karang nak datang balik haha. Courtesy sangat kau Amir.

Sementara nak tunggu result SPM, dia kerja kat Black Canyon Alamanda. Bila balik dia belanja family makan. Dia tanya nenek nak hadiah apa. Nenek jawab 'simpanlah duit tu untuk masa depan, da belanja makan ni pun da cukup, at least Pah da merasa duit Amir kalau Pah da takde nanti'. Menangis ok dia dengar nenek aku cakap camtu. Kan aku cakap dia hati tisu hahaha. Nasib baik tak bawak character laki lembut haha

Tapi penyebok macam perempuan jugak. Hari tu jumpa dia, sibuk tanya 'Ayong2, boyfriend ayong apa cerita, cerita la sikit'. Hangguk kau boyfriend! Haha Takde soalan lain yang berilmiah ke? Tanyalah pasal National Land Code ke, tahu jugak aku nak menjawabnya.

Dia frust sikit dengan result dia. 1 B+. Amir, it is what you deserved. Allah knows best. SPM bukan pengakhir segalanya. You did your best and everyone in the family proud of you. Ayong macam2 huruf ada time SPM, survive je sampai sekarang hahahha. Jangan frust sangat, percayalah, ini yang terbaik :)

Ada sorang lagi cousin aku ambil result jugak, tapi tak dengar khabar sampai sekarang. Dia ni nakal sikit haha. Btw, congrats in advance ;)

2 comments:

  1. congrats to ur cousin, btw, black canyon tu sedap gilaaaa..fevret. hehe

    ReplyDelete
  2. tq. kn2? sume sedap kan. omg! hahahha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance