Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 2 March 2012

Beg Converse, Ford Fiesta dan Bora2 Island

Tadi aku pergi Alor Star. Dalam list nak beli tong sampah dengan penyangkut tudung. Kellaassss kau Nadia, beli tong sampah sampai ke Alor Star. Then jalan2 kat sana, tiba2 teringat niat dahulu kala nak beli bag pack. Baru macho travel pakai bag pack, macam perempuan lah pakai beg jinjing tepi kah kah kah habis kau apa? Jantan? huahuahua (wujud tak word jinjing tu? bunyi macam anjing je) 

Masuk Converse, nampak satu beg yang menarik hati, grab, mintak tengok yang baru, terus bayar. Tak payah banyak songeh. Aku boleh beli beg dalam masa 2 minit. Dira gelakkan aku sebab boleh pilih beg sesekejap tu. Aku memang tak suka pilih barang lama2, and aku tak suka shopping tanpa tujuan. Aku pergi shopping bila ada barang nak beli, da jumpa tak payah nak tawaf 1 mall, ambil je apa yang berkenan on the first sight. Sebab aku tau, pergi semua kedai pun, barang yang aku minat first tu jugak aku akan beli.

Bila pakai beg tu teringat zaman kat MRSM. Rindunyaaaa hamba pada zaman itu. Zaman sekolah, hidup dengan kawan2. Memang kat sini hidup dengan kawan2, but still tak sama dengan sekolah dulu. Siapa pernah duduk asrama akan faham apa aku maksudkan. Da la, tak payah fikir, buat sedih je, tak kan berulang da.

Tapi yang aku paling sedih, tong sampah dengan penyangkut tudung yang beria aku list kan, aku tak beli pun T____________________T 

**************************************

Aku minat kereta, kereta yang nampak sporty. Aku memang bercita-cita nak beli kereta warna merah. Aku suka kereta size2 Myvi. Dan aku da tekadkan dalam hati nanti nak beli Ford Fiesta warna merah. Sexy kemainnnn. Tadi aku nampak kereta tu sebijik, rasa nak bersila belakang kereta, tunggu owner dia datang, ajak kahwin haahahaha. Siapa yang melamar aku dengan Ford Fiesta merah (merah sahaja), serta merta aku terima walaupun muka kau macam pecah rumah hahahha Kidding2. Bye2 Volkswagen Beetle, Bye2 Latio Sport keh keh keh 

Antara dia ni dengan Arjun Rampal, aku pilih dia :D

**********************************

Tadi tengah bosan2 sekali ternampak gambar Bora2 Island. Perghhhh cantiknya ciptaan Allah. Bila la dapat ke sana. Mahal woiiiiiii! Kahwin dengan Bill Gates pun tak tentu dia nak layan aku pergi sana. Kumpul duit seringgit sehari dari hari ni pun tak tentu sampai mati nanti cukup. Tatap gambar dan berangan pun jadilah yek? Wuuuuuuuuu.

siapa cakap tak cantik meh aku cucuk mata dengan garfu!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance