Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 29 February 2012

Leap year

Aku rasa hari ni special sebab 4 tahun sekali. Aku ada tengok video dekat Blog Serius kenapa ada leap year, tapi jadah aku tak faham and malas nak fahamkan. Aku tengok video tanpa suara, bajet otak genius, end up aku nganga haha. 

Cousin aku sorang lahir hari ni. Happy Birthday Nana Nantot! (Nantot = Nana Ketot if I'm not mistaken) hehe. Dia selalu dapat hadiah birthday yang grand sebab orang cakap tu duit yang terkumpul for four years, untunglaaa :P Kalau aku jadi dia, aku kira kenaikan umur aku time leap year je. Maknanya ikutkan birthday Nana, hari ni dia baru 5 tahun. Boleh jadi manusia termuda yang masuk GMI haha. Sesuka hati kau je Nadia!

Aku nak kahwin time Leap Year la, sambut annivesary 4 tahun sekali je, jimat gua hahaha dasar Hajah Bakhil!

Pernah tengok cerita Leap Year? Go and watch please. Cerita dia sweet. Biasalah perempuan, cerita2 macam tu suke bebenor leee. Heee ;)

*****************************************

Aku terbaca satu status kawan aku, and I love this;

"The only One who knows your problem more than yourself is Allah. The only One who knows what truly best for you is Allah. You're in good hands when you put your trust in the All Knowing, All wise"

Puan mak cakap;

"Ada la hikmah disebalik semua ni. Kamu sabar je la. Ayah suka sangat (sangat is too jujur ayah :P) dengan pengakhiran ni. Mak and ayah doakan kamu dapat jodoh baik, yang penting sekarang belajar dulu" 

How I want to burst into tears when had that conversation with mak, tapi aku tahan sebab mak kenal aku sebagai anak yang macho haha. You really rock my world mak! Stay cool and positive, and I adore you, I want to follow your attitude! :)

Ya Allah, 
Redhakan aku dengan semua ni. Lindungi aku, lindungi keluargaku, lindungi sahabat2ku, sesungguhnya mereka anugerah terindah buatku dariMu. No words can describe how much I thank you, Allah. Alhamdulilah, you answer my prayer. Bantulah aku memilih yang benar dalam hidupku. I know I ask too much, but I promise to try my best for You Ya Rabb. Jauhkan aku dan orang2 yang aku sayangi dari sebarang kecelakaan. Ameen.

Sahabat,
I don't know how to thanks you all. You did the great job. Thanks for the support and for your love. Thanks for being by my side through my thick and thin. I meant all of you, you know who you are lovess! May Allah grant all of you His blessed :) Ameen.

*aku tak nafikan ada jugak benda aku belajar. Aku tak nafikan thing happens for reason. ;)

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance