Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 13 February 2012

dunia oh dunia

Lately, banyak dugaan menimpa diri ini. Acehhh, ayat nak syahdu je haha. Walau macam mana pun ajar diri untuk optimist, untuk senyum walau apa pun terjadi, terkadang tanpa sedar, bila memandang kosong screen laptop, ada air mata yang mengalir. Gila drama kau Nadia! haha

Bila perkara yang tak diduga berlaku, terkejut! Sebab tu orang cakap, expected the unexpected. Jangan terlampau mengharap, at least kalau tak dapat, takde la kecewa sampai rasa nak buat bungee jumping kat Al-Burj. Tak main la KB mall, tempat kena grand sikit! Baru dapat perhatian dunia keh keh keh

Bila Allah bagi ujian kat kita, percayalah Dia akan pimpin kita menempuhi dugaan tu. So jangan takut. Usaha apa yang patut, buat yang terbaik. Jika tak dapat apa yang kita nak, anggap la tu yang terbaik untuk kita. Jangan memberontak, jangan kecewa. Maybe ada ganjaran yang lagi besar menunggu kita, insyaAllah. Kadang2 apa yang baik bagi kita, sebenarnya tak pun. Allah knows best. Always remember that!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance