Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 1 December 2011

anggur yang romantik

"Romantik", word cliche dalam hubungan. Aku bukan bangsa yang romantik2 ni. Tapi Tqah pernah cakap yang aku romantik in my own way kah kah kah. Celah mana romantiknya Tqah? Can you give me a futher explanation?=P Aku sedar aku kayu, tak reti nak berbunga-bunga ni, jarang nak berjiwang-jiwangan.

Dekat Malaysia, lelaki yang bagi perempuan bunga, or apa2 suprise, mesti di cop 

'Fuyoooo, romantiknya boyfren kauuu. Jelesnyaaa!'  

Erk? Betul ke tu definition romantik? Aku pun tak faham romantik tu apa. Tapi bila tahu Zahiril Adzim ada dedicate sajak kat isteri dia, itu aku rasa romantik. Woowwww! Tak semua laki mampu berkata-kata sepuitis itu. Jeles T____T. And it's totally differ with sweet talker euwww euwww.

Hari tu aku tengok Majalah 3 pasal negara Uzbekistan. Aku tertarik dengan satu budaya dorang; Lelaki akan bagi anggur kepada perempuan sebagai lambang cinta hahahhahahaha. Like seriously?? Anggur?? Grape tu?? Yang jual kat pasar malam sekilo 7 ringgit tu?? haha. Look and sound funny. Kalau aku dapat boyfren orang sana, kembung lah perut aku dengan anggur haha.

Aku : Haah, logik jugakkan dorang. At least boleh makan, bagi bunga buat apa? 
Mak : Haahkan, kenyang pun kenyang. haha. Nanti kalau boyfren kamu bagi bunga kamu campak je, mintak anggur haha
Aku : Hahahhaha. Nadia tak suka anggur sangat, Nadia nak mintak manggis haha tapi kena tunggu musim la haha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance