Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 15 November 2011

Sintok; Pencetus Warga Berwawasan

Hari Sabtu hari tu aku sampai sini da, bertapa lagi 2 bulan lebih kurang sebelum habiskan sem ni. Aku da bersedia dijemput oleh assignments and tests! Banyak gila hoi kerja! Betul kata Iylia, 3rd year is the most stressful year! 

Malam ni je kena submit 2 assignments which pening gila nak buat. Kena summarise kan article 22pages jadi 3pages, its like what the joke are you telling me heh? Ni aku tengah tunggu giliran buat assignment. Wah, macam nak masuk klinik pulak ada giliran2 bagai. haha. Yela, buku ada 1, nak guna 3 orang, kena la bahagi2, tak kan nak koyak buku? Tu pun buku pinjam hahaha

Rabu ada test Land Law which erkhhh Land?? Tanah?? Tanah Kubur?? Tanah tumpah darahku?? Satu yang aku tak suka pasal law, setiap general rule, mesti ada exceptions. Lagi menyakitkan hati dalam exception, ada exception lain. Naissss. Nak ingat kes pun aku tak suka. Eh tadi kata satu? haha. Apa yang kau suka Beron? Cerita sikittttt -_-''.

Aku just bersangka baik yang ada hikmah aku tercampak ambil course ni. Banyak hikmah sebenarnya. Allah knows best for me but I still don't know which is my best -_-''. Da la, nak buat kerja. Doakan aku terus gigih habiskan course ni dengan penuh sabar dan jayanya. Ameen

Tengok tuuuuuuuuuuuuu, jadual final pun da keluar. Dil to pagal hey betul!

2 comments:

  1. ade amik kelas dgn madam roosniza x?

    ReplyDelete
  2. ada2 :)). byk kali die ajar. sem leps tort, sem ni admin law :)
    akak pun ad bljr dgn die eh??

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance