Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 5 November 2011

Setiap pengorbanan, ada ganjarannya

Allah da janjikan, setiap pengorbanan dan usaha akan dikira dan ada balasannya. Dalam hidup ni aku rasa aku tak pernah berkorban lagi, yang kecil2 ada la kot. Macam2 bentuk pengorbanan kita boleh buat, korban wang, korban tenaga, korban masa.

Masakan lembu, kambing, kerbau, unta pun boleh berkorban, tak kan kita sebagai manusia tak boleh kan?? Tapi aku salute sorang kawan aku and cousin aku, sanggup korbankan tak balik cuti raya haji sebab nak exam!haha. Pengorbanan paling aku tak kan buat aku rasa. Ada jugak yang berkorban masa sanggup duduk dalam bus 11 jam tak sampai2 rumah haha. 

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
kepada semua umat Islam
korang korbankan apa tahun ni? ;)

*bila nak pergi haji ni?? 
**Tak sanggup nak makan daging selama seminggu T_T

2 comments:

  1. selamat terkorban beron
    maaf zahir dan batin espceially ak call ko mcm tiz zaqyah..
    :)

    ReplyDelete
  2. slm aidiladha
    maaf zahir btin too :)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance