Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 12 October 2011

merapu once a week

Very the artis aku update seminggu sekali je sekarang. Busy bebenornya aihh dengan urusan duniawi keh keh keh. Minggu depan banyak gila tests, 3 sekali kauuu! Otak aku da la manja, mana boleh masuk banyak2, nanti meletup (menipu) -_-''

Oh semalam FB aku kena hack! Lagi rasa bertambah retisss! Kau ado FB kene hack? Siap hackers tu tukarkan password aku. Mulia sungguh hati kau!! Siapalah durjana sangat nak tau kisah aku kat FB tu, tak de mendenye derrrr! Nak ngorat pun agak2 laa bahahaha -_-''

Jadi manusia ni, banyak salah faham. Ilmu kita tak seluas ilmu Dia, kadang2 maksud kita lain, orang interpret lain. Nak jadi alien la camni (buang tebiat). Kadang2, bila aku puji orang handsome, dia kata aku suka dia. Hey, kamonnnn! Aku selalu puji Aaaron Aziz handsome, tapi memang aku suka dia pun haha. Aku puji kau handsome bukan bermakna aku nak kat kau. Aku bukan perempuan yang taksub pada paras rupa. Muka handsome perangai macam jin afrit buat apa dol?? Buat sakit hati je haha Tapi kalau dapat suami yang handsome, memang bonus mark la keh keh keh

As I grow up,  (ewahhh! MUET tak lepas2 lagi, ada hati nak speaking, aku lempang karang), banyak benda aku belajar. Salah satunya jangan terlalu mengharap! Untuk apa2 pun. Harap esok dapat balik rumah, sekali tiket habis. Harap dapat makan tomyam sekali kedai tutup. Harap dapat kahwin dengan dia, sekali suami orang hahaha. Tak ke kecewa kalau harapan punah begitu sahaja? (macam pengacara TV ayat aku). So follow the flow, aku pun tak letakkan harapan yang tinggi kat diri sendiri, tapi just buat yang terbaik untuk menjamin hari esok yang lebih baik :) Aku jugak takut nak bagi harapan kat orang lain. Aku tak pernah janji nak binakan parents aku sebijik bungalow, sebab aku nak pergi keliling dunia dulu haha selfish kau Nadia! Bukanlah, aku tak nak janji apa2, mana tau dorang mengharpkan aku, tapi tahun depan aku mengadap Ilahi, siapa nak tunaikan harapan mereka kat aku? Siapa?? Siapa??

Eh lupa pulak banyak kerja. Bye!

6 comments:

  1. blog yg buat ak pecah perut nk gelak adalah blog ko....
    NAK SIGN!!!
    hahaha

    ReplyDelete
  2. over kau smpai pech perut! =P
    oh kau mintk sign lg aku rse cm aku artis haha =P

    ReplyDelete
  3. mula2 mtk sign...pastu mtk no hp..
    best la dpt kwn artis mcm ko..
    hehe

    ReplyDelete
  4. bhn?apa yg dimaksudkannya tu?
    ak dh mcm seram plak...
    kahkahkah..

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance