Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 29 October 2011

Hati kami selembut sutera. Auwww!

Kami = Perempuan, pondan not included pleaseee! haha. Sebrutal-brutal perempuan, seganas-ganas dia, setomboy-tomboy manusia pun, percaya la hati perempuan ni halus sangat, mudah tersentuh. Lagak la macam jantan pun, hisap rokok, tindik sana sini, tapi mesti pernah menangis bawah shower. Kan? Kan? Kan? Acecece malu2 nak ngaku konon =P *terasa*

Aku ada pengalaman kawan dengan perempuan yang ala2 jejantans ni. And most of them jadi macam tu sebab hati halus dorang memberontak and they can't control it. Ada yang sebab masalah mak bapak cerai, ada yang sebab kena tinggal dengan boypren, ada yang sebab kena raped, ada jugak sebab pengaruh rakan sebaya. Semuanya berpunca dari masalah sosial. Pernah aku pillow talk dengan seorang kawan tomboy aku, dia cerita masalah yang dia pendam selama ni. And guess what, perempuan yang aku kenal happy-go-lucky sepanjang masa, muka macam tak tahu apa makna masalah, but that night, dia menangis sepanjang malam dengan aku. Hiba hati ini mendengarnya, sampai aku menangis sekali bahahahaha T_T

Memang fitrah perempuan, Allah jadikan hatinya lembut. Just ada yang pandai sorok, ada yang tak pandai. Aku maybe boleh dikategorikan perempuan yang pandai sorok apa yang aku rasa. Paling tidak pun malam2 nangis bawah bantal bahahahahaha. Kadang2 aku tak suka luahkan apa yang aku rasa, sebab selalunya ianya bersifat sementara, lagipun aku malas nak jadikan cerita Sang Kancil bertukar menjadi cerita Ombak Rindu. Drama habis! haha 

Tapi tak dinafikan, kadang2 perempuan ni emo lebih haha. Salah sikit melenting macam orang tu buat dosa yang layak dicampak ke neraka jahanam je gayanya. Kadang2, mengada pun ya, nak perhatian, manja terlebih. Oh yang ni memang hati lembut, tapi masuk kategori gedik! haha

Kadang2 perempuan ni hati dia unpredictable sikit. Kalau kau tengok dia tengah gembira2, tiba2 dia menangis tersedu-sedan, biasa lettewww. Kecelaruan emosi namanya. Mesti time tu ada something dia runsingkan, tapi dia cuba sorok and end up gagal huehuehue. Disebabkan hati perempuan mudah tersentuh, semua benda dia nak nangis. Benda gembira pun nak nangis, apa ntah lagi benda menyedihkan. 

Woman is miracle creatures. Hanya Pencipta Yang Maha Memahami yang faham kami sepenuhnya. Sekian. HAHA

3 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance