Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 22 October 2011

belajar menghargai pleaseee

Manusia ni, bila ada buat tak peduli, da hilang baru mengagau mencari. Loser heh! Ada depan mata macam buta, da hilang baru nak cari guna google! Kamonnnnnn! Hargai please apa yang kau ada sekarang. Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran (betul tak peribahasa ni?)

Peluang selalunya datang sekali, jarang dia menjengah kali kedua, main cak2 pun tak rasanya. So kalau da dapat grab peluang tu, gunakanlah sebaiknya. Jangan hanya 'mencuba' but explore peluang tu, jangan hanya bagai melepaskan batuk di tangga (banyak aku guna peribahasa hari ni). Don't simply give up please. 

Ni baru try sikit da cakap 'aku tak boleh dowh, kau cuba la pulak'. Hey loser, hey double loser, never say never (nyanyi sikit) okayyy! Nanti da terlepas dari genggaman, baru kau nak menangis meraung mencari, da terlambat derr. Ibarat tercicir kunci kereta yang tinggal sekeping dalam lautan pasifik haha kelasss perumpamaan moden ciptaan sendiri.

Aku hargai apa yang aku ada sekarang, especially insaniah2 di sekeliling aku. Keluarga, sahabat2 tercinta. Oh semalam mak aku call setelah  4 hari aku tak call dia (ciri2 anak derhaka). Belum sempat aku cakap apa, dia serang aku 'Ha apa cerita? Mana menghilang? Hidup lagi ke tak?' Pedassss je rasa kena camtu. Sorry la mommy, bukan tak nak call, busy huehuehue Busy padio ntahhh! Dulu time kat MRSM hari2 aku akan call rumah, bila masuk U aku call 2hari sekali, kat sini makin jarang. Tiba2 rasa bersalah, tiba2 rasa tak menghargai mak, buat mak risau. Ok mulai saat ni, aku akan selalu call mak, tak pun msg2, sambil gosip! haha. Mak oo mak, Nadia ada gosip nak gtauuuu ni, tungguuuuuuuuuuuu! Selasa petang Nadia sampai rumah wehuuuuuuuuuuuuuuuu

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance