Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 3 September 2011

bosannya cerita pasal raya, tapi da takde cerita lain

Pagi tadi kawan aku kejut ajak pergi beraya. Sebelum keluar beraya sempat bersarapan spaghetti dengan air berry bliss. Wah, very the western breakfast kau jemah! Boleh kawen ngan omputeh gitewww! Dengan syarat dia pun kena pandai makan sambal belacan, ah very the harmoni rumah tangga nanti hahahaha 

1st stop pergi rumah Ros, makan bihun sup. Tapi sebab aku baru lepas melantak, aku hirup sup je, then makan kek cheese yang Ros buat, sodapppp. Then pergi rumah Capek, makan mee kuah pulak. Oh ayah dia hansem hahahaha ayah orang pun jadi, mak dia cantik (puji sebab dapat duit raya) hahaha -_-''. Lepas tu pergi rumah aku pulak, tangkap gambar je lebih hehe. Last stop kat rumah adik Wani, makan mee hailam kot nama dia hehe.


kenapa tangan aku bengkok? T__T

Malam pergi rumah Mak Nyah pulak, makan bihun sup dengan nasi. Perghhh, kalau pergi buat medical check up sekarang, mau semua penyakit aku ada =P Lepas tu tak pasal2 kena tarbiyah dengan Paksu aku. Dia cakap nak cari pasangan hidup, cari yang kontra, kalau sama bosan hahaha. Dia bagi contoh; course belajar pun kalau boleh cari lain2, at least ada kepakaran lain2 (dia bagi contoh ni sebab bf cousin aku 1 kelas dengan cousin aku hahaha baik punya perli). Contra means aku kena cari laki yang sopan! Amboi cari, macam boleh dapat kat shopping complex! haha. Takpe biar dia cari aku, sopan ok, jangan pemalu tak bertempat, sebab aku pemalu auwwww! haha -_-''

2 comments:

  1. nadia?laki sopan?....
    (menahan gelak)...:)
    ap salahnya perigi cari timba..
    xjatuh pun imej ko sbg perempuan..
    papepun selamat hari raya...
    maaf zahir je...:D

    ReplyDelete
  2. haha kuangsamm ehh..nk gelak, gelak je la =P..
    tgk keadaan la, kalau rse perlu, aku keluarkn step2 aku haha
    slmt hri raya
    maaf zhir btin ;)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance