Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 28 September 2011

Aku tak faham kiasan

Wah kemain kekwat aku punya tajuk haha. Hidup berjalan seperti biasa, kadang2 perlu berlari untuk catch up something. Wow! Tak sangka aku pandai buat ayat tersirat hehe. Aku ni manusia yang straight forward and kadang2 boleh masuk kategori loading or lurus bendul. Aku susah nak faham kiasan. Aku memang bukan perempuan yang romantik hahahaha. 

So kau janganlah nak berkias-kias dengan aku. Kalau nak mintak tolong apa2, terus cakap direct, insyaAllah aku try tolong. Tak payah la bila mengharapkan pertolongan, then aku nak tolong, tapi berbahasa 'eh tak payah la, aku boleh buat', memang aku pergi duduk terus. Aku sedar kadang2 aku ni lurus bendul hahaha tapi aku memang tak suka orang tak selesa dengan aku. So kalau dia kata tak payah (padahal dalam hati mengharapakan pertolongan) memang tak payah la aku nak buat, sebab aku takut dia tak selesa dengan kehadiran aku. Ha gitewwww. Ada faham? Aku langsung tak kisah tapi lagi suka kalau orang cakap direct dengan aku 'Nadia, tolong aku ngorat kawan kau tu'. Hah kan senang aku nak terus bertindak! haha -_-''

So kepada bakal en. suami, nanti nak ajak aku kahwin janganlah nak berkias-kias nak memetik bunga di taman bagai. Karang aku pergi petik bunga betul2 bagi kau karang haha. Just simply ask 'nak kahwin dengan aku tak? jom?'. Kalau aku nak aku balas la 'jommmm!'. Kalau aku tak nak aku balas la 'tak nak!'. Easy right? hahahahhahahah 

And another out of topic thing, kawan2 aku pelik bila aku cakap aku tak suka bunga, bear and chocolate sebab perempuan kebiasaannya akan cair dapat benda2 camtu. Kawan aku pernah tanya apa hadiah yang aku nak, lalu aku jawab set robot Transformers! Lalu dia gelak, then cakap aku cartoon! Hey, what's wrong with that? Comel apa mereka, dari bear, da la berbulu! hahahahha

6 comments:

  1. xpenah ak jumpa pompuan mcm ko ni...
    xpe..ok jugak..
    luar dari kebiasaan :)

    ReplyDelete
  2. mesti pening encik bakal suami ko..xpe..payung meas...haha

    ReplyDelete
  3. haha nsb la. nk aku, trime la aku seadanya..eh kau x hbs2 nk galakkn aku berpologmi kn? =P

    ReplyDelete
  4. poligami sunnah..
    dpt byk pahala...
    ak ni pejuang ayah tunggal...
    hahaha

    ReplyDelete
  5. biarlah aku ikut sunnah yg lain ;p

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance