Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 6 August 2011

wanita dan pms (premenstrual syndrom)

Perempuan dan pms ibarat aur dengan tebing, tidak dapat dipisahkan walau macam mana kerasnya usaha. Time tu, perempuan akan bertukar ke arah ala2 mak lampir perwatakannya. Mood jadi tunggang langgang, hati rasa panas je. Macam aku, aku akan jadi pendiam hahahaha sila percaya sebulan sekali aku akan jadi pendiam. Roomate aku da faham sangat, mungkin dia tunggu saat2 aku jadi pendiam sebab kalau tak, aku tak berhenti bercakap -_-''

Janganlah kau cari pasal or tegur apa2 time tu. Kalau dia tengah makan kek, padahal sebelum ni tak suka, biarkan je, jangan tanya apa, karang ada kau yang mandi krim kek! haha Semalam tengah aku chatting, nak mengubat lara di jiwa kononnya, tiba2 datang seekor kucing kecil yang innocent duduk sebelah aku, gaya macam nak spy aku chat dengan siapa. Then tak pasal2 dia kena marah dengan aku 'apa tengok2?'. Oh Kiki, sorry karang kita lunch friskies sama2 ok? ;)

Pms ni seksa kau tau! Kau macam tak kenal diri kau, and it's out of control, everything seem to turn upside down. Kau tak sedar kadang2 kau marah orang, orang lain gaduh kau yang sakit hati and kau akan kecik hati untuk benda yang ntah hape-hape, yang totally crap! Contohnya; kau akan rasa kecik hati bila bangun pagi mak tak kejut, mak kejut adik je, padahal selama ni kau yang marah mak kejut pagi2 buta. It's totally crazy man, you just can't imagine how worst it's feel! Time ni janganlah kau nak buat lawak bangang tiba2 nak gurau ajak kahwin ke, ajak pergi bercuti ke, mahu ada tragedi berdarah karang! Ha takut! haha. Seriusly, we can't take joke at that moment!

So please bear in mind, kalau kau nampak ciri2 perempuan gila kat seorang perempuan tu, baik diam. Kalau dia salah pun, kau ungkit la lagi 2 3 hari, kalau kau tak nak berperang la. Kamon, be tolerate for only 2-3 days in a month. Kau kena lagi berhati-hati kalau perempuan tu kena period pain. Ouchhh, it's really hurt, believe me! Tak reti nak explain macam mana sakitnya. Ada seorang bakal doktor cakap kat aku, selalunya period pain akan hilang lepas kahwin. Aku tak tahu scientific or khurafat reason dia. So any married woman, can you prove it? Ataupun ada siapa2 nak kahwin ngan aku? nanti aku bagitau kesahihannya hahahaha. Okbye!

4 comments:

  1. pms tu ap?maaf ak xtau...sila terang dgn panjang lebar...:)

    ReplyDelete
  2. phyical n emotional chnge during menstrual cycle ;) nk lebih lnjut sila google haha

    ReplyDelete
  3. ibu ak sendiri berhati2 dgn ak time ak tgh pms.kejap je ak boleh sentap x pasal2..haha

    ReplyDelete
  4. haha ko mmg over nyahhh! tp kdg2 aku dgn kucing pun blh sentp! :D

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance