Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 4 August 2011

kita tak kan mampu nak puaskan hati semua orang

Setiap manusia berbeza kehendak dan kemahuan sampai kadang2 terlupa akan keperluan. Allah tak kan bagi apa yang kita mahu, tapi Dia bagi apa yang kita perlu (noted that!). Nak puaskan hati sendiri pun payah, ni kan nak puaskan hati orang lain, ye dak? Dalam hidup ni kalau fikir nak puaskan hati orang lain je, last2 hati sendiri bernanah. Sila percaya, I talk based on experiences hehe. Tapi jenis aku, aku tak puas hati kalau ada orang tak puas hati dengan aku! Aceee Beron, ingat kau perfect nak semua orang puas hati ngn kau! Booooo! Haha

Manusia yang selalu rasa tak puas hati ni, mesti hati dia ada rosak somewhere, jenis kerja nak mendengki je! Tak boleh nampak orang lain hebat sikit, da tak senang duduk. Apa kau ingat Allah cipta kau seorang je ada kelebihan? Kamon girlsss/ dudesss, everyone one of us has bright side and dark side, its your choice to choose either one, and it will make you, YOU! Please be optimist, kalau kau tak dapat, maknanya itu bukan rezeki kau, mungkin Allah da sediakan rezeki yang lagi besar untuk kau. Kadang2 apa yang kau dengkikan tu pun, Allah bagi pinjam je kat dia, esok2 entah2 Dia tarik balik, siapa tahu?

Beria sakitkan hati sendiri, jealous sana sini, tak puas hati jiran tukar semua perabot set baru sempena nak raya ni. Esok2 tengok semua barang tu kena curi? Da tu, kau nak jeles dengan pencuri tu pulak? haha. Get a life ok! When it's meant for you, whatever it is, at last it will be yours. Have faith and believe in fate please. Lagipun dunia ni kejap je, semua pinjaman, last2 kau kene pulangkan balik jugak. Tak yah nak kelam sangat ehh. Aku tak kisah pun Sheira Ayob dapat Zahiril Adzim, sebab aku yakin Allah da cipta yang lagi special dari Zahiril Adzim untuk aku! hahahhahaha! (tapi ZA, jangalah romantik sangat dalam twitter, unfollow baru tawwww T____T)

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance