Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 7 June 2011

update orang bekerjaya memang begini. tehee :)

Semalam aku start practical kat High Court Ipoh. So far, judges, lawyers and all the staffs are really kind, helpful and joker sometimes. Aku travel hari2, start pukul 6.45pagi and sampai rumah balik 6.15petang, what a hectic days! Makanya setiap malam paling cikai tidur pukul 11pm, kalau tak esoknya aku akan drive on opposite road -_-''

Hari2 pakai baju black and white (borringgg!). Pakai heels 1inch! Lebih2 inch tak berani, karang aku tergolek depan lawyer handsome siapa nak ganti maruah aku?  Boleh dikatakan 1st time seumur hidup aku pakai heels, selama ni paling otai pun pakai wedges je. Boleh diiktiraf heels sebagai kasut terbenci aku dalam dunia sebab buat aku sakit kaki je! Sebab apa saya suka sandals? Sebab dia bestttttt! 

Kalau ada visit or masuk court untuk attend court hearing, kena pakai blazer, sungguh keparat korporat perilaku itu aku rasakan.

Will updates more later, on weekend I guess. Have a restful day people =P My days turn to uptown downtown (upside down)! 

4 comments:

  1. Selamat intern dear nadia ! ! Hehehehe.

    ReplyDelete
  2. haha..t arjuna nk private lawyer la..~~bley la hire anda..hehehe

    ReplyDelete
  3. haha boleh2..arkitek muda ni kene chrge lbih skit =P

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance