Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 5 June 2011

Klimaks kenduri kahwin Cumi

Hari ni sambut pengantin kat rumah kami. Penat ya amat weh! Macam aku yang kahwin. Tapi aku rasa pengantin pun tak sepenat ni sebab dorang duduk dalam bilik je bahahahaha. Klimaksnya malam semalam, last minute baru decide nak jadikan budak2 degil and nakal ni as penyambut pengantin. Haru biru jadinya weh! Seorang ke utara, seorang ke selatan, susah gila nak kawal seko2 =P Tapi sumpah comel gila :)

Tak pernah2 aku bangun 8 pagi pegang batang penyapu. Lepas tu kena pergi pekan beli barang2. Aku memang tak suka buat kerja macam mak2 ni, belum tiba masanya haha. Hari ni tak bergambar sangat sebab masing2 busy. Komited kan aku? Sila kahwin dengan aku sekarang! haha. Aku jadi tukang bagi bunga telur, penat weh berdiri macam mak guard, krem mulut senyum. Tapi aku jaga side laki ehem ehem la ;D kawan2 pakcik aku boleh tahan kacak. Sambil sambil tu cuci mata la wakaka

orang hensem wajib kejar nak bagi bunga telur sambil mintak number phone haha

Alhamdulilah, semua berjalan lancar. Semua orang gelak bila tengok budak2 sambut Cumi nyanyi lagu selamat pengantin baru dengan nada pelat. Kitorang pecah tradisi, bukan orang tua yang sambut pengantin tapi budak2 ;) Family aku pun jenis tak bersanding, pelamin just untuk ambil gambar. Tak berkenan pun aku sanding2 ni, malu aih jadi public figure =P

Selamat Penganti Baru
Cumi and Cuti


dari

anak saudaramu yang rajin =P

*lepas ni giliran aku pulak kat rumah ni haha

4 comments:

  1. yakin je kau kan lepas ni. kot2 nazirah ke ? hahahaa.


    ala, mana gambar daiorg sambut cumi ? nak tgk !

    ReplyDelete
  2. eh mne blh lgkh bndul! haha

    xde la weh, kt cameraman ad kot..kitorg rakam je kot ada..nnt kalo ad aku upload ;)

    ReplyDelete
  3. cantik nye awak sayang oi! lepas nie kenduri kat umah ko memang aku dtg la kan.. :D

    ReplyDelete
  4. haha awk lg cntik la ;)..eh wjib! kene menginp selama seminggu sblm mjlis tlg psg pelamin! haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance