Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 19 May 2011

monolog dalaman

(bayangkan aku sedang baring di bawah katil. gelap!)

apa la nak jadi dengan aku ni?? dari kecil sampai ke besar tak ubah2 perangai..pemalas! especially bab belajar..UPSR aku tak baca buku langsung, sama dengan PMR..SPM nampak la effort nak jadi orang berguna sikit tapi tetap malam sebelum paper Kimia aku tak habis study more than half syllabus! kerja gila! result? tak payah cerita la kan..kalau gempak mesti cerita aku masuk paper muka surat depan Utusan tahun 2008 hari tuh!

tadi aku baru habis jawab semua paper Law untuk sem 4..perghhhh! sebijik pun tak de iras2 nampak nak dapat A..apa ke bengap sangat entah..bengap apa?? belajar last minute tanggung sendiri la der! wuwuwu..aku memang bukan bangsa yang study awal2, mesti nak kena last minute jugak..my work will be done under pressure! teruk betul perangai..ish ish ish

tiap sem ada niat nak berubah, niat tu ada, tapi memang sekadar niat je la..aku manusia gamble, aku manusia yang tak nampak masa depan selagi masa depan tak datang kat aku..aku hidup untuk masa sekarang, aku jarang fikir apa consequences yang aku akan alami in future dengan what I do now ..got it?? bukan nak kena suap je, tapi tu la, aku pun tak reti nak explain macam mana haha..yang penting aku manusia yang very easy minded (bakal suami, sila terima saya seadanya -_-'')

lagi satu lahabaunya aku ni, macam mana failnya result yang aku dapat, aku akan bersedih tak sampai 30minit pun..then terus bersuka ria macam biasa, macam takde benda menyedihkan berlaku..lame kan?? bagi aku past is past..haha senangnya cakap Beron..tapi itu la aku..kadang2 aku nak ada rasa kecewa yang gila2 so that aku akan bangun dengan semangat! tapi tak pernah jadi lagi dalam hidup aku..menyesal kejap je, then aku jadi diri aku balik..rosak! rosak!

kadang aku kesian kat mak ayah aku, dorang hantar aku belajar tapi macam hantar aku pergi bermain..dorang cakap aku bukan tak pandai, tapi pemalas and I admit that..booo, gila tak malu mengaku pandai! haha..no I mean, siapa2 pun kalau guna otak sepenuhnya, sure pandai! kan?

fuhhh! fuhhhh! I hope miracle do happen..kalau lulus semua paper pun aku da bersyukur sangat..kalau tak? repeat la woi! tanyaaa lageyyy! =P..Allah, give me mercy..amin amin amin..banyak la kau punya mercy Beron, belajar pun yan yan yok je! huhu

kenapa la Law ni tough sangat?? (tiba2 salahkan course padahal sendiri bengap!) haha..nak tukar ambil kulinari la >_<

(keluar dari bawah katil. lompat bintang. dan jalani hidup seperti biasa)

2 comments:

  1. belajar pun yan yan yok je!

    "yan yan yok" tu cane? :B

    ReplyDelete
  2. mcm nk xnk je (bahasa reka sendiri) haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance