Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 3 May 2011

Kelantan Darul Naim

wah konfiden je aku Kelantan berdarulkan Naim..ye kan?? (anggap je betul)..last weekend aku and family ayah pergi bercuti ke Kelantan..kitorang suka pergi sana, entahla kenapa..maybe sebab pergi ramai2 kot, tu yang best!! kitorang mesti stay kat PCB (Pantai Cahaya Bulan), petang2 makcik pakcik semua turun tepi pantai main layang2 sama2 :D

barang2 kat sana pun murah (ah perempuan)..aku beli tudung, baju..aku beli patung Domo weh! haha..sumpah comel, sumpah lena tidur berpelukkan dia..ayah gelak je tengok aku beli menatang tu..satu je aku tak boleh in dengan Kelantan, aku tak boleh terima makanan dorang, I mean cara masakan (sorry to all Kelantanese)..tekak orang lain2 kan?? tekak aku memang tak boleh dengan masakan yang manis..loya! bayangkan 2 hari kat Kelantan, aku hanya telan 1/3 dari sepinggan nasi..kat sana aku lagi banyak makan keropok2 lekor dia, nasi memang aku tak boleh telan (mati aku kalau jodoh dengan orang Kelantan hehe)..

3/4 dari family members..ni time berhenti makan :)

aku da macam kumbang gatal aku tengok 

PCB :)

**ni la bahana duk rumah time study week..bila nak habis study Beron?? -__-''

4 comments:

  1. lps ni jom datang melawat Terengganu..ak sedia jd tour guide family ko...leh gi jalang-jalang dang makang nasik dagang...klu ko berahi makang la...faham x ayt ak?

    hahahaha....

    ReplyDelete
  2. aku pernh g skli je tganu hehe..jauh ohh! haha..blh2, nnt aku g, aku roger hehe..ko ajk aku g mkn nsi dagang kn?? tp berahi tu mksudnye ap?? haha..

    ReplyDelete
  3. aduhai....byk lg dialek negeri2 dlm Malaysia ko kena blajar...
    berahi tu maksudnya suka la...hahaha

    ReplyDelete
  4. haha loghat perak pun aku x hbs explore lg..slow2 eh ;)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance