Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 26 May 2011

in relationship; percaya susah, tak percaya pun susah..kan?

dalam perhubungan, kepercayaan sangat penting..tapi bagi aku don't put 100% trust on your partner..kena balancekan, biar sederhana..tak percaya tak, percaya sangat pun tak..kadang2 orang ni kalau kita percaya dia sangat2, he/she will play with it..bukan reti nak appreciate! ciskek! so better beware..apa2 jadi tak de la tertonggeng sangat, at least you've prepared something in mind

tak percaya langsung ni agak susah lah..kau akan sentiasa insecure..nampak dia contact dengan orang lain pun kau syak dorang ada scandal, padahal sah2 cakap hal kerja..susah tau hidup dalam syak wasangka ni, tak aman! da la takde trust, kuat jealous pulak tu..hancur hancur!

bagi aku; once I've put trust on you, tolong jaga elok2..I'll give you 75.8% of trust, once you broke it, it will reduce to 50.7%..tahap ni dalam otak aku 'eleh dia ni cakap je kencang, bukan boleh percaya sangat'..then bila kau rosakkan kepercayaan aku lagi sekali, it will decrease to 30.2%..tahap ni I think I should say goodbye sebab aku da tak boleh bina hidup dengan orang yang aku hanya percaya 30.2%..gred university pun ni da dikira FAILED! (sekadar contoh)

aku lemas dengan orang yang ada rasa insecure ni..kalau kau da rasa partner kau sayang kau, tak payah la rasa orang lain nak rampas dia..if ada pun, takdenya partner kau tergoda, kalau dia betul sayang kau la..just think positive, tak kan berkawan dengan orang lain jantina pun tak boleh?? lemak ahhh..kawan tu pelu sebab kau tu kadang2 membosankan jugak..opsss! hahaha

jangan risau, aku tak kan rampas hak orang..walaupun aku single, I'm not that desperate yawwww! aku single susah, tak single pun susah..ayarkkk!..don't worry eh, aku tak terfikir pun nak berlaki dalam masa terdekat ni..aku bahagia macam sekarang..jangan lah pernah terfikir aku nak rampas boyfiee kau, tak la hebat mana pun dia sampai aku nak main tarik2 dengan kaum sejantina aku..just satu nasihat aku; buang la rasa insecure tu, you can count on me..kalau nak berlaki, aku da terima lamaran Johnny Depp hari tu! hahaha..kalau kau dah tak percaya sangat, kurung je dia dalam stor dalam rumah kau! kalau tikus pun boleh buat kau rasa insecure, eh tak payah hidup la! -_-''

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance