Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 22 May 2011

Asasi UiTM

tadi hantar adik aku register as foundation of science student kat UiTM Penang..bilik dia tak nak mewah pulak kan, da ala2 apartment giteww..1 rumah 8 orang, 2 bathrooms..yang aku tak puas hati, depan kolej dia ada taman kanak2..motif?? kau ingat yang masuk UiTM tu budak2 terencat ke?? (sebenarnya tak puas hati gila UUM takde T__T)..kan best kalau kat UUM pun ada, boleh petang2 aku main buai laju2..ni tak, monyet2 je gembira kat sana, tiap petang gayut2 kat pokok Y__Y

adik aku first time berpisah dengan mak aku after 18 years! 18 years ok duduk bawah ketiak mak! aku umur 13 da menyeret beg duduk asrama, malam2 after lights off menangis mengadap dinding, tak pun menangis sekali dengan air shower yang turun dalam bath room!..tapi setahun je, setahun je! tahun2 lebihnya sampai la umur 21, aku menangis dalam hati je -_-''..walaupun hati tisu, muka kene cover macho wa cakap lu!..aku harap budak cengeng tu boleh survive kat sana ;P

time hantar dia, aku tengok macam2 jenis manusia..aku teringat time aku asasi Law kat UiTM Shah Alam..sumpah aku rindu! setahun yang penuh suka dan sedikit duka..setahun yang ajar aku bezakan antara sahabat, rakan dan kawan..setahun yang meliarkan mematangkan aku :)

rindu nasi lemak Cempaka, nasi lemak Jati, nasi lemak Hakim, ayam goreng Bara, roti canai Khalifah, Mc'D seksyen 2, restoran ayam kampung seksyen 7 (kenapa semua makanan yang kau rindu Beron? -_-'')..sebenarnya aku rindu manusia2 yang terlibat dalam proses melantak tu..Tqah, Diyana, Chot, Fern, Apan, Paan; sumpah aku rindu korang! rindu nak kepam ramai2 dalam viva merah! 7 orang beb sumbat dalam viva..ni baru betul luar viva dalam alphard haha..walaupun kita jauh, aku selalu rindu korang =')

ah jiwang pulak malam2 ni =P

6 comments:

  1. huhu..sumpah nad aku pon rindu kat semua makanan tuh...bila lah kita boleh sumbat ramai2 lagi lam kete viva..kan2?agak2 muat x lagi kita kalo nak sumbat..hahahaha :P

    ReplyDelete
  2. hahaha muat2! kite kn 'kecik2' belaka wakakaka

    ReplyDelete
  3. kann. bilik dorang mewah kot. menci taww..

    ReplyDelete
  4. puncak pun mewah?? x agk2 kn?? mnja btl! kite punye tmpt da mcm setinggn wuwuwu

    ReplyDelete
  5. hahahahahahahahahaha. mantapppppppppppppppp. viva merah di hati !!!

    ReplyDelete
  6. hahaha tau xpe..kengn terindh :D

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance