Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 23 May 2011

adik perempuan

aku ada sorang je adik perempuan, adik laki pun sorang je..aku dengan adik perempuan aku tak rapat sangat macam certain siblings..especially aku jarang dengan dia dari aku form 1 lagi..balik overnight je kerja aku cari gaduh dengan dia..tak puas hati oh kalau tak cari pasal dengan dia, tak aman hidup aku..at least aku akan tarik rambut dia time dia tengah kusyuk study..takpun aku bagi Fatini pen suruh pergi conteng buku dia

da makin besar makin jarang la gaduh dengan dia..usik dia sikit2 tu ada la..aku memang tak boleh hidup tak usik orang..aku kakak yang garang, jangan salah sikit, aku lempang haha (ok tipu! just bising2 mulut or tolak2 sikit je tehee) biasa la, aku kan kakak T^T..tugas utama aku dengan dia, jadi driver! malam sebelum nak pergi mana2 mesti dia bagitau aku suruh hantar dia pagi esoknya..sambil tutup muka dengan bantal, aku akan jawab tak nak! tapi esok time dia kejutkan aku dari tidur, dengan seluar tidur aku pergi hantar and ambil dia..siapa kata aku tak sweet ha? haha..dalam diam je >_<..sekarang dia da ada lesen, maybe tak perlu bantuan aku lagi

dia dengan aku adalah 100% kontra..secara kekeluargaanya, kitorang memang takde persamaan..muka pun lain, dia sepet aku tak..perangai pun lain, dia rajin aku malas hahaha..sebab tu kot aku tak ngam sangat dengan dia

tapi sejak dia masuk UiTM ni, aku rasa sunyi pulak takde dia..takde siapa aku nak usik da, takde siapa aku nak suruh tolong ambilkan air, takde siapa nak gilir2 buat kerja rumah dengan aku, takde siapa teman aku tidur, takde siapa nak sepak aku time tidur, takde dengar suara dia jerit marahkan aku haha..tadi aku text dia; weh da tdo? bosan pulak takde kamu, takde kawan gaduh aku..then die terus call aku cerita pasal orientasi dia yang baru balik bilik pukul 1.30pagi and kena bangun 3.30pagi..hahahaha..aku hanya mampu gelakkan je..nasib la 1st time merasa betapa hell-nya orientasi tu!

sebenarnya ada jugak la rasa risau dia boleh handle ke tak sebab 1st time berpisah dengan family kan hehe..siapa kata aku tak sayang adik oi?? just aku tunjukkan sayang dengan cara kasar, baru rare! baru adik2 aku tak spoil, dapat kakak yang tegas serta berwawasan tinggi! haha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance