Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 23 May 2011

2 petang di taman kanak-kanak

petang semalam aku bawa cousins aku yang tak mumayiz lagi main taman kanak2 kat pra sekolah sebelah rumah aku je..time tu aku just jadi pemerhati dan jerit2 marah bila dorang tolak sesama sendiri atas papan gelongsor..ngeri aku tengok, da la anak orang jadi apa2 naya aku, kalau anak beruang boleh jugak dibuat perhiasan kat dinding hehe

petang tadi aku teman dorang main kat playground kat pekan pulak..kemainn lasak seko2, tak terkejar aku..mula2 main gelongsor, tibe2 lari nak pergi main buaian pulak..hey nasib la budak2, kalau tak aku rendam dalam sungai Perak haha..tapi tadi aku join sekali :D..tak la aku buat perangai main gelongsor pulak, just main buaian and seesaw, tu pun cover2 konon nak teman Fatini hehe..gian oh, lama tak main..tengok slide dia yang bersimpang siur, teringin je nak buat perangai tapi kot2 la ada makcik2 bawa cucu main tadi nak buat aku menantu, reject terus karang..so aku ambil langkah berjaga-jaga dengan menjaga adab tatasusila..jodoh jangan ditolak haha..so nanti aku main slide kat Lost World je la ;) lagi panjang dan bersimpang siur, setakat slide playground, hek eleh sama tinggi dengan aku je! (berlagak)

kalau aku tak layan Fatini, siapa nak main dengan dia?? jawab jawab..kira baik la aku ni :D

tumpang rehat je, bukan aku main pun =P

6 comments:

  1. Weyhhh. Da lama aku xmain kat taman ni. Dulu lepas makan laksa ngan cendol trus main tak ingat dunia.

    Raya nanti kita main kat taman ni pulak yaaa. :D

    -Sabrina :)

    ReplyDelete
  2. haha boleh! set! pkai kebaya ha, bru mngncm! :D

    ReplyDelete
  3. Hahaha. Oiiittt. Nganjeng aku yaaaa

    ReplyDelete
  4. eh eh xde la..sbb aku ajk wt bersama-sama tehee :)

    ReplyDelete
  5. Aku ingat! Nanti kau jangan buat2 lupa lak. Haha.

    ReplyDelete
  6. haha..ingt2..kite men photoshoot atas slide eh? haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance