Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 27 April 2011

nak jadi suri rumah sepenuh masa?? tak de punch card in and out tau! ade beran? haha

pagi tadi seawal 6.30pagi aku bangun dikejut mak sebab my parents nak teman adik aku pergi interview..so aku kena take over tugas mak jaga budak2 tu -_-''..aku dengan jalan terhoyong-hayang pergi la bancuhkan susu dorang..then dorang tidur dalam buaian..aku hape lagi, join sekali la, tapi takde la aku tidur dalam buaian, rabak nanti! haha

dorang bangun, aku mandikan sorang2..aku masak nasi (ni je mampu haha)..aku kemas rumah..11.30pagi lagi 3 orang balik dari tadika..rumah yang pada mulanya aman, turn upside down bila dorang balik! boleh lelah tahu tak tengok rumah bersepah dengan semua mak nenek kertas, buku colour2..aku kutip, simpan buku2 dorang dalam beg balik..5 minit lepas tu, Fatini jatuhkan 1 plastik kismis..ok takpe, aku sapu..aku baru nak duduk, Fakhri jatuhkan lolipop coklat..melengas habis..aku ambil tisu lapkan (tarik nafas, hembusss, tarikk, hembusss)

lepas main secara aman selama 5 minit, 30 minit seterusnya dorang bergusti sesama sendiri..sorang berhenti menangis, yang lain sambung pulak..nasib baik aku tak menangis sama T___T..pukul 1 aku tak tahan sangat aku message mak; tolong balik cepat sebelum dorang kena dera hahaha..berdesupp agaknya mak aku balik sebab pukul 2 da sampai rumah..dengar bunyi enjin kereta ayah, aku rasa nak sujud syukur

baru jaga budak2 selama beberapa jam, aku da rasa nak histeria..aku memang tabik dengan mak2 yang buat kerja rumah tanpa henti dari subuh sampai isya' tanpa mengeluh sikit pun..memasak, mengemas, membasuh baju, jaga anak2..kau ingat tak penat?? lagi penat dari orang kerja dalam bilik ber air-cond aku rasa..selagi tak tutup mata, kerja kerja kerja! tambah2 kalau dapat anak2 yang masyaAllah nakal dan degilnya..huhu

ehem en. bakal suami..nanti I nak jadi suri rumah separuh masa je eh?? sayangg you! mmuaaahhhhh! (buang tebiat) hahhaha

7 comments:

  1. boleh la lepas ni dapat anak banyak2. kalau boleh bg 12 org lah.dah ada experience tu.hahaha

    ReplyDelete
  2. cibow; boleh aihhh! hntr ank ko kt aku pun blh ;p

    adlie; ^^v

    ReplyDelete
  3. nadia,

    I doa u dpt banyak anak. 11 org.leh buat team bola...nnti u leh perkenalkan undang-undang dlm rumah kt anak2 u supaya diorang xnakal2...

    hahaha....:)

    ReplyDelete
  4. haha! kalau ko nk tlg jaga setengah smpai drjh 1, aku blh pertimbgkn lg =P

    ReplyDelete
  5. hahah..2 bru cket je 2..kalo ad ank sndri t..wtnye bkal laki u kcik2 hyperaktif..abeh la ~~..hahahaha..

    ReplyDelete
  6. haha..jgn la komen yg mnakutkn ;p

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance