Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 5 April 2011

aku tetap aku!

esok aku ada test wehhh! criminal law kauu! criminal law! bukan calang2 subject..salah interpret, silap2 aku yang kena bunuh dengan lecturer..tapi sumpah aku takde mood nak baca wehhh! da baca da, tapi apa yang aku baca aku pun tak ingat..konon nak release tension, update blog..haha ramjad sangat alasan kau Beronn

ni la test last aku sebelum final exam..korang ada perangai macam aku tak?? yang last la yang paling lahabau sekali rasa nak study!..paper last selalu jadi mangsa kemalasan aku..paper first pun lebih kurang je, paper second pun sama, eh third paper jugak..pangggg! *terpusing-pusing* ha merapu lagi..the conclusion is, aku memang pemalas T__T

aku kadang2 pelik dengan orang yang ada determination nak study satu sem sebelum paper tu..aku sumpah kagummm nganga mulut! aku memang last minute person..dari kecil sampai la da tua bangka ni..perasaan nak berubah menjadi manusia yang lebih berguna tu ada, niat tu ada da aihhh..tapi nak buat tu, lut la 2 3 hari, heri ke-4 ke laut la

camne entah nak ubah perangai tahyul serupa toyol ni ha?? memang tak dapat ubahnye derr..terima la dirimu seadanya..kadang2 teringin jugak nak jadi budak nerd, pergi kelas awal, duduk depan sekali, tak pergi cafe time kelas, tak baca paper time kelas, tak dengar lagu time lecturer membebel..haishhh! camni nak jadi contoh kat anak2 nanti?? booooolayannnn!

setiap awal sem mesti berazam nak jadi student paling skemmm, tapi tak pernah menjadi..tapi aku bahagia menjadi Nadia anak Roslan cucu Tahir cicit Noordin..jadi remaja ni sekali je, so mari balance kan time berhibur ho ha ho ha dengan time study..study itu agak penting ye adik2 untuk menjadi orang yang berkaliber dewasa kelak..aku tak kata dengan degree kau akan dipandang mulia, tapi insyaAllah cukup la nak jadikan bekalan untuk hidup; pagi2 makan nasi lemak, tengah hari makan nasi bungkus, malam masak sendiri, hujung minggu balik kampung, hujung bulan pergi bercuti..

so Nadia apa lagi kau tungguuu?? pergi study lah mahngkok! hey sekalian manusia, lagi 5 6 tahun kau buat jenayah, lawyer ni la kau akan hadap..takut tak?? takut tak?? baik takut, aku kalau jerit boleh berlubang dinding court tuhh! so sila jangan buat jenayah..so aku boleh jadi lawyer suri rumah keh keh keh..aku kalau da mereng, ni la jadinya..ok bye! ok bye!

oh murder, oh culpable homicide not amounting to murder, oh criminal force, please be nice to me tomorrow..adios!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance